Сьомга с билково масло и салца
03 Дек 2017 | 08:08 | Михаела Лазарова Време на приготвяне: 30 минути Порции: 2
Продукти:
- 2 парчета сьомга
- сол, черен пипер
- 1 голям домат
- няколко стръка магданоз
- 1 малка люта чушка
- ½ малка глава червен лук
- 2 шайби ананас
- За билково масло
- малка бучка масло
- 1-2 скилидки чесън
- 1 стрък магданоз
Приготвяне:
Подсушете леко филетата с помощта на домакинска хартия и ги овкусете със сол и черен пипер. В купичка смесете маслото заедно с нарязания магданоз и стрития чесън. Сложете рибата върху фолио за печене, на което предварително сте капнали няколко капки зехтин.
Намажете я с билковото масло, изстискайте няколко лайма и завийте добре фолиото. Поставете го в тавичка и печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 20 минути. През това време пригответе салцата, като нарежете на дребно доматите, чушката, ананаса, лука и магданоза.
Когато рибата е готова може да я сервирате в чиния върху канапе от варена киноа, а върху всяко парче да добавите щедро количество салца.
Следете и страницата ни Ръкохватки - лесни рецепти.
Снимка: Facebook
Опитайте още: