Готварство

Зеленчуци на грил с марината

05 Юни 2016 | 12:11 |
Рейтинг:
4 от 3 гласа
Време на приготвяне: 60 минути Порции: 5
Зеленчуци на грил с марината

Продукти:

  • 2 патладжана
  • 2 тиквички
  • 5 чушки
  • 2-3 големи глави лук
  • 2 моркова
  • по желание няколко гъби
  • За маринатата:
  • 1/2 чаена лъжица прясно смлян черен пипер
  • 1/2 чаена лъжичка сол
  • 1 чаена лъжичка изсушена мащерка
  • 2 стрити скилидки чесън
  • сокът на 2 лимона
  • 120 г мед

Приготвяне:

Измийте зеленчуците. Тиквичките нарежете на ленти, а чушките на две половинки, морковите на дълги и тънки ивици, патладжаните на големи кръгчета с дебелина около 1,5 см, лука също на дебели шайби. Загрейте добре грил тигана и наредете зеленчуците.

След като са готови от едната страна може да ги обърнете и да ги намажете с маринатата. Така ги обръщайте няколко пъти и всеки път от всяка страна ги намазвайте. Има по-лесен вариант, в който вече изпечените зеленчуци се поставят в тенджера и се заливат с маринатата.

Снимка:iStock

Опитайте още: