Готварство

Тиквички с пармезан

09 Юни 2016 | 17:25 |
Рейтинг:
4 от 5 гласа
Време на приготвяне: 30 минути Порции: 15
Тиквички с пармезан

Продукти:

  • 4-5 малки тиквички
  • 2 супени лъжици зехтин
  • сокът на един лимон
  • сол и черен пипер на вкус
  • 2 стрити скилидки чесън
  • 3/4 чаша ситно настърган пармезан

Приготвяне:

Нарежете тиквичките на дълги парчета, като избягвате семките. В купичка смесете зехтина с лимона, стрития чесън, солта, черния пипер. Сложете тиквичките в тавичка, в която предварително сте поставили фолио за печене.

С помощта на готварска четка ги намажете със сместа обилно, след което ги поръсете с настъргания пармезан. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса до готовност (около 12-15 минути).

Снимка и идея: cookingclassy

Вижте още: