Меню

Пролетни зелени мъфини

7 май 2012 | 12:06 | Аз жената
Добави в любими
лапад
киселец
магданоз
морков
лук
маслини – зелени и черни, обезкостилкостени
зехтин 80-100 г
яйца
сол
мая
сусамено брашно
пълнозърнесто брашно
1 ч.20 мин.

Продукти
Приготвяне

Малко трудно ми е да напиша пропорциите, тъй като аз направих доста голяма доза с пет яйца, защото имах доста зеленилки. В случая яйцата не са задължителни, но реших да оползотворя останалите от Великден. Ако сложите по една връзка от лапада, киселеца и магданоза – нарязани на дребно, 2 моркова – нарендосани, кромид лук нарязан на дребно, маслини обезкостилкостени, нарязани на парченца. Добавя се зехтина, малко сол и мая за хляб. На тази пропорция може би 2-3 яйца ще са достатъчни. Може да добавите и малко вода или пък, ако не искате да използвате яйца – само вода. След това добавяте няколко лъжици сусамено брашно и една чаша пълнозърнесто. Трябва да се получи субстанция като за кекс. Ако се налага, добавете още брашно.

Приготвяне:
Пълните формите за мъфини и печете в предварително загрята фурна. Малките кексчета имат голямото предимство пред големия кекс, че се пекат по-бързо и по-лесно, по-красиви са и после не се налага да режете на парчета.
Препоръчвам лапада и киселеца във всичките им вариации – супи, салати, баници, огретени. Важното е да имате достатъчно от тях и да не са замърсени. А конкретно тези кексчета може да направите и с каквито други продукти имате – за тези съставки е гарантирано, че са диетични и че става вкусно.

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай