Готварство

Пролетна супа с коприва, ориз и застройка

01 Апр 2019 | 06:00 |
Рейтинг:
4 от 3 гласа
Време на приготвяне: 60 минути Порции: 4
Пролетна супа с коприва, ориз и застройка

Продукти:

  • 2 чаши парена коприва
  • 1 глава лук
  • ½ чаша ориз
  • 1 щипка сол
  • 1 щипка черен пипер
  • 1 щипка джоджен
  • 2 яйца
  • 4 с.л. кисело мляко
  • 1 ч.л. оцет
  • 1 шепа фиде

Приготвяне:

Попарете копривата с гореща вода и я отцедете. В дълбока тенджера загрейте мазнината. В нея запържете наситнения лук. Овкусете с подправки. Добавете около 2 литра вода. Сложете копривата. Варете около десетина минути, след това добавете и ориза. Разбърквайте от време на време. Когато оризът е почти готов, прибавете и фидето, за да не се превари. Намалете котлона на слаб огън и оставете да къкри под притворен капак.

Малко преди супата да е готова, направете застройката като разбъркате яйцата и киселото мляко. Налейте я много бавно в супата, разбъркайте.

Снимка: iStock

Вижте още: