Боб с леща

19 декември 2015 | 10:50 | Михаела Лазарова
5 от 1 гласа
Добави в любими
350 г боб, може да бъде и от консерва, тогава не се налага да се кисне или да се изхвърля първата вода при варенето
250 г леща
1 голяма глава лук
8 скилидки чесън
2 моркова
чаена лъжичка червен пипер
5 сухи чушки, предварително накиснати във вода
1 люта чушка
1/2 ч.л. джоджен
50 мл олио
100 г пасирани домати
малко парче целина
180 мин.

  • Порции: 3-4

Продукти
Приготвяне

Бобът се накисва от вечерта във вода. На другия ден се изплаква и се слага да се вари. Първата вода се изхвърля. След това се налива нова вода към него и се слага да се вари заедно с нарязаните моркови, целина и лук.

Готви се на тих огън. Когато бобът е наполовина готов се добавят лещата, чушките, олиото, червеният пипер и чесънът. Десет минути преди да махнете ястието от котлона може да овкусите с джоджен и домати.

Снимка: istock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай