Какво те мъчи в любовта?

Как мъжете показват, че изпитват нещо към теб?

Лайф коуч Ева Кулева отговаря на въпрос на читател за рубриката „Какво те мъчи в любовта“

09.02.2015г. / 16 10ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Въпрос от читател за рубриката „Какво те мъчи в любовта?“:

Въпрос: Здравей, Ева! Моят въпрос към теб е как повечето мъже показват, че изпитват нещо към теб. Това винаги ме е затруднявало и затова се обръщам към теб.

Ева Кулева: Мъжете показват чувствата си към мен по различен начин. Тези начини могат да се обобщят с 5-те езика на любовта.

1. Утвърждаващи думи (комплименти, похвали, насърчаване)

2. Подаръци

3. Помощ

4. Физически контакт

5. Пълноценно време и внимание (изслушване, споделяне, искрен интерес, присъствие)

Всеки от нас има един първичен език на любовта, чрез който предпочита да изразява своите чувства и чрез който най-силно се чувства обичан. Разбира се, използваме и останалите езици в по-малка степен.

Добре е да знаем кой от тези езици е най-важен за нас, както и за човека, на когото искаме да покажем чувствата си. Защото може много да обичаш една жена и да я обсипваш с подаръци и комплименти, но за нея да е важно да й помагаш примерно, и тя няма да се почувства обичана, докато не разбереш от каква помощ има нужда и не й я предложиш.

За мен най-важно е пълноценното време и внимание. Затова мъжете, които умеят да присъстват на 100%, когато сме заедно, да показват искрен интерес към мен, като ми задават въпроси и слушат внимателно какво им отговарям, като водим задълбочен разговор, без да се разсейват със странични неща, ми правят много силно впечатление.

Непознати мъже са ми споделяли, че са прочели всички мои статии, които са намерили в интернет, изгледали са видеата ми, разгледали са профилите ми в социалните мрежи, снимките и публикациите ми и т.н. Това за мен показва ясно, че проявяват интерес към мен, защото са вложили време и усилия да ме опознаят.

Разбира се, много се зарадвах, когато получих красив букет цветя в офиса, придружен от романтично стихотворение, написано от мъжа, който ги беше изпратил. Въпреки че нито подаръците, нито думите са моя първичен език на любовта, времето и усилията, вложени в организирането на изненадата и писането на стихотворението, ме трогнаха дълбоко.

Друг мъж ми показа недвусмислено интереса си към мен, като ми предложи да ме придружи до паспортната служба в страната, в която живеех. Той разбра, че имам нужда от подновяване на визата и не говоря местния език и ми предложи помощта си. След това се пошегува, че трябва да го почерпя и отношенията ни се развиха естествено.

Друг мъж на първата ни среща ме вози на мотор до една автокъща и ми помогна да си избера кола.

Помощ с преинсталиране на компютър и други технически съвети е класика в жанра.

Наскоро излизах със симпатичен мъж, който ми показа, че ме харесва, като ме докосваше по много естествен и непринуден начин, докато разговаряхме.

Милите думи и искрените комплименти са много приятни за повечето жени. Аз обаче бих оценила повече по-директен подход в стил „Свободен съм, имам сериозни намерения, много те харесвам и искам да те поканя на вечеря. Кой е любимият ти ресторант?“.

С две думи жените са различни. Ако дамата, която те интересува не откликне на твоя език на любовта, опитай и останалите.

Ева Кулева

лайф коуч и ментор

Rare Life Coaching

0889 237 207

https://rarerelationships.eu/video-blog/

* * *

А теб какво те мъчи в любовта? Задай своя въпрос към Ева Кулева тук.

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
TOP4O ( преди 8 години )
1 rate up comment 0 rate down comment
Деси ( преди 8 години )
Хахахааа...Бойко Бойкооо хихих :p
отговор Сигнализирай за неуместен коментар