Какво те мъчи в любовта?

Активните жени привличат пасивни мъже

Ева Кулева ви съветва за любовта

17.01.2018г. / 15 24ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

В любовта мъжете се разделят на два типа – активни и пасивни. Днес в рубриката ни „Какво те мъчи в любовта?“ Ева Кулева отговаря на въпрос на читателка „Можем ли да направим нещо, за да направим един мъж активен?“. Отговорът вижте в следващите редове.

Въпрос: Във видеото „Къде и как да се запознаеш с подходящ партньор”, казваш, че „активните жени привличат пасивни мъже”. И се замислих за следното – за мен е много важно мъжът да е активен.

Веднъж се случи така, че след като бях показала своя интерес, усещайки насрещен интерес, мъжът се „ослушваше”. Отвътре ми вреше и си казвах „хайдее, виждам, че ме харесваш, виждаш, че и аз те харесвам, покани ме на среща най-накрая”.

Сдържах се и той направи първата крачка. В последствие неактивността му продължи (май не знаеше какво иска) и бяхме дотам. Въпросът ми е, можем ли да направим нещо, за да направим един мъж активен? Мисля си, че какъвто си е, такъв си е. Какво е твоето виждане по въпроса?

Ева Кулева: Една от най-често срещаните грешки в партньорските отношения и в дейтинг процеса е очакването, че другият ще се промени така, както ние искаме. Или още по-наивното, че ние можем да го променим.

Да, хората се променят, но само ако те го искат и полагат усилия за това. Ние не можем да променим никой друг, освен себе си.Затова е важно да се обвържем с човек, който можем да приемем такъв, какъвто е сега. Иначе разочарованието ни е в кърпа вързано.

Ето какво можем да направим, когато ни се иска мъжът да е по-активен:

1) Да му споделим, че за нас е важно той да е активен и да му обясним в какво се изразява тази активност на практика.

2) Да не бъдем ние активната страна и да му дадем възможност той да бъде активен, като проявяваме търпение.

Ако и това не помогне, продължаваме напред. Освен ако не искаме ние да сме водещите във връзката, което не препоръчвам на никоя жена.

Затова съветвам дамите, с които работя, да не инициират контакт с мъжа между срещите. Така ще му дадат възможност да ги ухажва, да покаже колко е мотивиран и какви са намеренията му.

Вместо това какво правим най-често – нямаме търпение да изчакаме и започваме да пращаме съобщения, да звъним по телефона, намираме си всякакви поводи да се свържем с него. С една дума започваме да го преследваме. Той не се съпротивлява много, носи се по течението и започваме нещо като връзка.

Той не е особено мотивиран и ние продължаваме да сме активната страна. Трупаме недоволство, мрънкаме, не се чувстваме удовлетворени от отношенията, но вече сме се хванали на хорото и продължаваме да бутаме с надеждата, че нещо ще се промени. И така докато не осъзнаем, че нищо няма да се промени и не намерим сили да преустановим връзката. Звучи ли ти познато?

За да е пасивен един мъж и да не те кани на срещи има причина. Ето каква може да е причината:

  • не те харесва достатъчно;
  • не смята, че е достатъчно добър за теб;
  • не е готов за връзка – има други приоритети в момента, преживява тежка раздяла, има финансови или други проблеми, обвързан е, и т.н.

Нашата роля, като жени, е да покажем недвусмислено, че проявяваме интерес към него и ще се радваме да ни покани на среща. Ако е нужно, можем и да му го кажем в прав текст. След това той е на ход.

Ева Кулева

лайф коуч и мачмейкър

Rare Life Coaching

0889 237 207

https://rarerelationships.eu/video-blog/

А теб какво те мъчи в любовта? Задай своя въпрос към Ева Кулева тук.

Коментирай
2 rate up comment 1 rate down comment
.... ( преди 6 години )
to mai prili4a na igrata na kotka i mi6ka. debne6 da nakara6 drugia da si poiska sam , a kude ostava istnata???az napirmer durja mnogo na mujut , kogoto obojavam , i naistina niamam sili da igraia podobna igra, Ne iskam da go karam da si misli 4e se gavria s 4uvstva, ili 4e mi e vse edno kakvo 6te stane s dvama ni.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар