Какво те мъчи в любовта?

Имам ли нужда от развод?

Ева Кулева ви съветва за любовта

04.10.2018г. / 11 49ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

В дългогодишните връзки често се стига до един момент, в който единият от партньорите започва да страни от другия. Какво да правим в такива ситуации? Днес в рубриката ни „Какво те мъчи в любовта? лайф коуч Ева Кулева съветва читателка, която си задава въпроса „Имам ли нужда от развод?“.

Въпрос:

С моя партньор сме в 13-годишна връзка „8 години в брак“, имаме дете на 5. Разликата в годините ни е 13 години. Работата му е специфична, което създава някакво напрежение, но се опитвам да влизам в положение. Доста неща сме постигнали заедно, но в един момент нещата доста охладняха между нас – станахме родители и бизнес партньори.

Личните и интимни отношения прекъснаха, което ме наведе на мисълта, че трябва да се стегна и да направя нещо като жена, за да спечеля отново вниманието му. Влязох във режим на трениране, хранене – постигнах доста добри резултати във външния си вид, добавих секси бельо, филъри в устните „естетично количество“, пуснах въображението си в спалнята.

Постигнах някакъв резултат за кратко, след това обаче ситуацията стана такава, че едва ли не аз съм длъжна да правя всичко това, но от негова страна никаква инициатива да се развиват нещата между нас. Изглежда ми, че тръпката явно я няма и може би нещата са непоправими. Имам ли нужда от развод според вас?

Ева Кулева:

Доколкото разбирам, имаш нужда не от развод, а от внимание, от любов и близост. И в настоящата си връзка не получаваш това, от което имаш нужда, въпреки усилията, които полагаш. Прекрасно е да се грижим за себе си – за външния си вид, за здравето и самочувствието си. Но когато го правим заради някой друг, с очаквания да получим нещо от него в замяна, а не заради себе си, обикновено сме разочаровани.

Предлагам ти вместо да се стегнеш, да се отпуснеш. И да се погрижиш за нуждите си – физически и емоционални, заради себе си, за да се чувстваш добре ти. Зареди се с женска енергия – излизай с позитивни приятелки, прави неща, които ти доставят удоволствие, глези се, почивай си, радвай се на живота.

Показвай на мъжа си, че го цениш и му казвай от какво имаш нужда с любов, а не с раздразнение, изискване или самосъжаление. Ако и това не помогне, вероятно ще е най-добре да си намериш друг партньор, който ще те цени и ще ти дава това, от което имаш нужда.

Искам да поясня, че сексът не е сред физическите и емоционални нужди, които имам предвид. Не те насърчавам да започнеш друга връзка, преди да си приключила настоящата. А да се погрижиш за най-важната връзка в живота си – тази със себе си.

Ева Кулева

лайф коуч и мачмейкър

Rare Life Coaching & Matchmaking

0889 237 207

http://rarerelationships.eu/

А теб какво те мъчи в любовта? Задай своя въпрос към Ева Кулева тук.

Коментирай
1 rate up comment 3 rate down comment
Мари Славова ( преди 5 години )
Имаш нужда от развод! Щом си задаваш въпроса, значи вече си го решила! Зарежи всичко и ходи да "гониш дивото" и да търсиш по-добро от това, което някога си смятала за най-доброто! Някъде там те чака истинската любов, но ти вероятно пак ще я разкараш, както тази!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Притчи, мъдрости, цитати