Какво те мъчи в любовта?

Жените и мъжете са много различни

Ева Кулева очаква вашите въпроси

23.11.2018г. / 11 35ч.
Михаела Лазарова
Снимка: unsplash

Снимка: unsplash

Всеки има своята история, която иска да сподели с любим човек. Да намериш партньор в любовта, на който да се довериш и който да е съпричастен към твоята история, оказва се не е лесно. Днес в рубриката ни „Какво те мъчи в любовта?“ лайф коуч Ева Кулева отговаря на въпрос на читателка, която иска любов, с която да сподели своята история.

Въпрос:

На 40 години съм, неомъжена, с дете на 2 години, работеща престижна работа, със собствен дом, хубава, образована, 59 кг, добре сложена. Никой от мъжете, които харесвам, не желае да има връзка с мен или по принцип не иска връзка. Флирт, 1-2 срещи, може и секс и всичко приключва. Без обяснения.

Болна съм от епилепсия. Кога е уместно да го споделя с мъжа, с когото излизам? Обикновено го споделям още при първата среща, защото това е много важна част от живота ми и смятам, че не е редно да го крия.

Жените и мъжете са доста различни. Сякаш живеем в два различни свята. Те възприемат казаното от нас съвсем различно.

Ева Кулева:

Кога да споделим, че имаме здравословно предизвикателство? Все по-често ми задават този въпрос. Според мен не е уместно да го споделяме на първа или втора среща. Аз бих изчакала да се опознаем по-добре и да преценя дали проявявам интерес към по-дългосрочни отношения с определен мъж.

За такова опознаване обикновено са нужни 1-2 месеца. И тогава, ако се стигне до разговор за ексклузивна връзка, т. е. имате желание да спрете да се виждате с други потенциални партньори, смятам, че е моментът да споделиш за своя здравословен проблем. Без излишна драма, честно и конкретно какви реални последици може да има и какво може да се направи за тяхното преодоляване или ограничаване.

Защо смятам, че не е добра идея да се сподели на първите няколко срещи. Защото, преди да те е опознал един мъж и да е разбрал как би обогатила живота му, ако те спечели, няма причина да приеме подобно предизвикателство. Освен ако не обича да играе ролята на спасител и в този случай връзката би била по-скоро зависимост, отколкото равностойно партньорство.

Освен да не споделяш за епилепсията на първите няколко срещи, предлагам ти и да изчакаш със секса през същия този период на опознаване. Това е единственият начин да разбереш със сигурност дали един мъж иска нещо повече от секс – като не си лягаш с него твърде рано.

По отношение на разликите между мъжете и жените, мога да напиша цяла книга. Наистина сме различни в много отношения и е важно да познаваме и уважаваме тези различия между нас. Като начало, имаме различни нужди. Например, в общия случай жената има нужда от повече сигурност и от повече внимание, а мъжът има нужда от повече уважение и повече свобода.

Също така, повечето жени, можем да правим няколко неща успоредно, включително да участваме в разговор. Докато повечето мъже могат да се фокусират само върху едно нещо. И ако правят нещо друго и ние им говорим, те просто не ни чуват.

Друга разлика, която често предизвиква конфликти, е че често жената има нужда само да бъде изслушана. А мъжете са склонни да предлагат решения. Също така, когато жените имат проблем, те често имат нужда да говорят за него. А повечето мъже имат нужда да се оттеглят и да обмислят ситуацията насаме.

Друга важна разлика е, че жените имат нужда от емоционално свързване и усещане за сигурност, за да се отпуснат, да се доверят и да могат да се насладят на секса. Докато за мъжете често отварянето на сърцето минава през физическия контакт.

Това са само няколко примера. Има още доста различия между половете. И ако искаме хармонични отношения с представител на другия пол, е необходимо да познаваме различията между нас, да ги приемаме и уважаваме.

Ева Кулева

лайф коуч и мачмейкър

Rare Life Coaching & Matchmaking

0889 237 207

http://rarerelationships.eu/

А теб какво те мъчи в любовта? Задай своя въпрос към Ева Кулева тук.

Коментирай