Ева Кулева отговаря на 4 въпроса, които вълнуват всеки от нас

Ева очаква вашите въпроси

2019-03-03 08:20:00 | Михаела Лазарова

Забързаното ежедневие ни поставя в различни ситуации. От взаимоотношенията с партньора, до тези с децата, тези ситуации винаги са повод да си задаваме нови и нови въпроси за случващото се. Как е правилно да постъпим, грешим ли някъде?

Днес в рубриката ни „Какво те мъчи в любовта?“ споделяме 4 въпроса и 4 отговора на лайф коуч Ева Кулева. Това са въпроси, които всеки от нас си е задавал поне веднъж. Вижте какво ви съветва Ева.

1. Какви са разумните граници за общуване с другия пол, когато сме във връзка?

Приемливото общуване с другия пол, когато сме във връзка, е различно за всеки. Границите ни в това отношение зависят от възпитанието ни, от минал опит, от страхове, които имаме и т. н. Затова е добре приемливото поведение и общуване с другия пол, както и всякакви други граници във взаимоотношението, да се договорят между партньорите.

2. Прекалено ли е партньорите да си знаят паролите за всички информационни канали – лична поща, Фейсбук, телефон?

За някои партньори е прекалено да споделят паролите си, а за други е израз на доверие. Важно е да обсъдим темата с партньора си и да стигнем до решение, което удовлетворява и двамата.

3. Как да открием своя лайф коуч? Откъде да започнем търсенето и как да се ориентираме?

Можете да започнете като разгледате наличната информация в интернет и да изберете няколко лайф коуча, които са ви симпатични и ви вдъхват доверие. С двама или с трима от тях да проведете опознавателен разговор, който би трябвало да е безплатен, и да изберете този, с когото ви е най-приятно да общувате и вярвате, че ще ви помогне.

Можете да попитате и приятели и роднини дали са работили с лайф коуч и дали познават такъв, който биха ви препоръчали.

Още по темата

4. Как да възпитаме децата да ценят парите, а не да ги пилеят?

Независимо какво казваме на децата си, те правят това, което ни виждат да правим. Личният пример е най-добрият учител. Включването на децата в разговори за разпределение на семейния бюджет, също може да им помогне да ценят парите и да ги управляват по-добре.

Също така вместо да им купуваме всичко, което поискат, можем да им предложим да си спестят част от парите или да ги спечелят с извършването на определени полезни дейности, и ние да доплатим остатъка от сумата.

Можем да им даваме джобни пари, които да си спестяват, както и да ги възнаграждаваме финансово за свършена работа, извън обичайните им домашни задължения. Така ще разполагат със собствени пари и ще взимат решения за какво да ги използват.

Ева Кулева

лайф коуч и мачмейкър

Rare Life Coaching & Matchmaking

0889 237 207

http://rarerelationships.eu/

А теб какво те мъчи в любовта? Задай своя въпрос към Ева Кулева тук.