Знаете ли, че... в Индия има семейство с 94 деца?

Интересни факти, които ще ви шокират!

2015-08-28 16:15:00 | Илияна Николова

Днес в рубриката „Знаете ли, че...?“ няма да ви представим факти, обединени под някаква тема, както обикновено. Решили сме да ви шокираме с разнородни факти, които са толкова невероятни, че в някои от тях е трудно да се повярва!

Знаете ли, че Пентагонът има разработен план за борба със зомби апокалипсис? Не сме сигурни дали служителите гледат много филми със зомбита или заплаха наистина има, но тази програма звучи доста невероятно, нали?

През 2006 година жена пръцнала на борда на самолет. От срам тя се опитала да прикрие следите със запалени кибритени клечки. По този начин причинила принудително кацане заради пускането на противопожарните аларми.

Правителството на Иран арестувало 14 катерици през 2007 година заради подозрение в шпионаж. 

Двама актьори, играещи Юда в библейски спектакли на живо, загинали при инцидент, свързан с обесването на библейския герой. Странното е, че и при двата инцидента актьорите изгубили равновесие и се обесили наистина, подобно на смъртта на предателя на Христос, според Библията. Ирония или?

Закон, одобрен през 2013 година в Иран дава възможност на мъжете да се женят за доведените си дъщери, ако са навършили 13 години.В Индия живее най-голямото семейство на света. То се състои от 1 мъж и 39 жени. Общо всички имат 94 деца.

Махатма Ганди никога не спечелил Нобеловата награда за мир, въпреки че е номиниран 5 пъти.

Част от Белия дом е построен от чернокожи роби.

В Ямайка сексът между мъже се наказва с 10 години затвор. Това обаче не важи за лесбийките.

Чарлз Дарвин опитвал на вкус всяко животно, което откривал, стига да е живо.

В Тексас е позволено да убиеш Голямата стъпка, стига да я откриеш.В Тайван има ресторант, посветен на тоалетните. Там дори ви сервират менюто в миниатюрна тоалетна. 

Човек, който получил донорско сърце от самоубиец, се оженил за вдовицата на своя дарител. Години след това той се самоубил по същия начин като донора си.

Смята се, че омарите са хлебарките на океанските дълбини. Това е така заради сходствата в устройството им.

Още по темата

Захарният памук е изобретен от стоматолог. Парадоксално!

В Корея октоподите се ядат живи!

Хлебарките се появили на Земята 120 млн години преди динозаврите.

През 2012 година една двойка поканила кралица Елизабет II на сватбата си просто така – на шега. Тя взела, че се появила сред гостите!

Снимки: Dailymail; Pinterest