Знаете ли, че...?

Знаете ли, че... Стив Джобс купил на секретарката си кола, защото закъсняла?

Той не позволявал на децата си да употребяват модерни мобилни устройства

14.10.2015г. / 10 35ч.
Илияна Николова
Снимка: huffingtonpost.com

Снимка: huffingtonpost.com

Стив Джобс, създателят на мултиуспешната компания Apple, е много интересна личност. След смъртта си той става дори още по-популярен. В рубриката Знаете ли, че...?“ ще ви изненадаме с няколко любопитни факта за неговата странна персона.

Стив Джобс бил осиновен. Неговият биологичен баща се казвал Абдулфатах Джандали, сирийски мюсюлманин.

Стив Джобс никога не е писал програмен код през живота си.

Освен това той имал дислексия.

След смъртта на Стив Джобс 141 нови патента били посветени на него.

Когато първият прототип на iPod бил представен на Стив Джобс, той го пуснал в аквариум пълен с вода. По балончетата, които започнали да излизат от устройството той доказал, че има празно място някъде вътре и препоръчал размера му да бъде намален.

Секретарката на Стив Джобс закъсняла една сутрин за работа като извинението й било, че колата й не могла да запали сутринта. Същият следобед Джобс й дал връзка с ключове от чисто нов автомобил „Ягуар“ като й казал: „Ето! За да не закъсняваш повече!“

Стив Джобс вярвал, че неговата веган диета ще му помогне да премахне нуждата от взимане на душ.

Библията, биографията на Стив Джобс и „Игрите на глада“ са най-продаваните електронни книги.

Ейбрахам Линкълн, Уолт Дисни, Бил Гейтс, Марк Зукърбърк, Хенри Форд, Томас Едисон и Стив Джобс нямат завършено висше образование. Всъщност, дори не са завършили колеж.

Бил Гейтс написал писмо на своя съперник Стив Джобс, когато разбрал, че умира. Джобс държал писмото до леглото си до самия край.

Свързани статии

Организмът на Стив Джобс частично отхвърлил трансплантация на черен дроб от сегашния главен изпълнителен директор на Apple Тим Кук 2 години, преди да умре от рак.

Стив Джобс не искал да признае първородната си дъщеря като своя, твърдейки, че е стерилен. Въпреки че ДНК тестовете, представени в съда, показали положителна проба, той продължил да отрича.

Той е погребан в необозначен гроб.

Рядък екземпляр от първия компютър, който Джобс създал в гаража си през лятото на 1976 година бил продаден на търг през 2014 година за 905 000 щатски долара.

Стив Джобс не позволявал на децата си да използват мобилни устройства. Употребата на електроника у дома била сведена до минимум.

Коментирай