Знаете ли, че...?

Мадона навършва 61 години

Ето някои любопитни факти от живота и кариерата на музикалната икона

16.08.2019г. / 09 49ч.
Михаела Лазарова
Мадона. Снимка: Reuters

Мадона. Снимка: Reuters

Тя е една от най-скандалните певици. Само този, който е присъствал на неин концерт знае какво е усещането от срещата с... Мадона. Днес, на 16 август, поп иконата навършва 61 години. Една от най-големите звезди в световния шоубизнес чества своя юбилей, а ние ще отбележим специалния ден като ви припомним някои любопитни факти от биографията ѝ.

Мадона Луиз Вероника Чиконе е родена в Бей Сити, Мичиган, на 16 август 1958 г. Продажбите на албумите ѝ са оценени на стойност около 400 милиона долара. Има два брака зад гърба си, като първият е с актьора Шон Пен, а вторият с режисьора Гай Ричи. Майка е на две биологични деца и две осиновени. В рубриката ни „Знаете ли, че...?“ споделяме няколко любопитни факта за Мадона.

Нейният баща е от италиански произход, а майка ѝ е от френско-канадски. Тя умира през 1963 година след боледуване от рак на гърдата.

Като малка, Мадона мечтаела да стане балерина.

Мадона е третото от общо шест деца: Мартин, Антъни, Паула, Кристофър и Мелани. Тя е най-голямата дъщеря.

През 1984 година Мадона се превръща в международна звезда, благодарение на албума си „Like a Virgin“, който успява да стане и албум номер едно в Billboard 200.

Знаете ли, че през 1985 г., Penthouse и Playboy публикуват редица голи снимки на Мадона, направени в първите ѝ години след преместването ѝ в Ню Йорк?

След като завършва колеж през 1977 година, заминава за Ню Йорк само с 35 долара в джоба си. Преди да започне да се занимава с музика е работила на няколко места с ниско заплащане, включително е продавала и понички в известна закусвалня.

Знаете ли, че клипът към песента ѝ „Justify My Love“ бива забранен за излъчване по MTV?

Сред сексуалните забежки на певицата се споменават имената на Антонио Бандерас и покойният Принс.

Клипът към песента ѝ „Like a Prayer“ привлича много критики, най-вече заради религиозните вярвания. В тази връзка Pepsi-Cola оттеглят своето спонсорство към нея. Ватикана също изказва своето възмущение.

Първата детска книжка, която Мадона издава „The English Roses“ се оказва, че е най-бързо продаваната книжка с картинки за всички времена.

Знаете ли, че през 1979 година Мадона среща музикант на име Дан Гилрой и създават група, наречена „Breakfast Club“?

Дебютният ѝ сингъл „Everybody“ излиза на 6 октомври, 1982 година.

За първи път нейна песен попада в класацията Top 10 през 1984 година, а парчето се казва „Borderline“.

Свързани статии

Турнето на Мадона Blond Ambition World Tour (1990 г.) също предизвиква редица скандали, тъй като не на една песен певицата имитира мастурбация на сцената. Папата дори прави изказване да не се посещават нейните концерти.

Образът на Евита Перон, който изиграва ѝ печели награда „Златен глобус“ за най-добра актриса. Също така поставя рекорд на Гинес за най-много сменени костюми в един филм.

На 14 октомври 1996 г., Мадона ражда дъщеря си Лурдес Мария Чиконе Леон. Неин баща е Карлос Леон, който е персонален инструктор на певицата.

Снимки: Reuters

Коментирай