Знаете ли, че...?

Знаете ли, че... Дженифър Лопес е най-скъпоплатената латино актриса?

Още на 5-годишна възраст започва да взима уроци по танци и пеене

25.01.2017г. / 12 15ч.
Михаела Лазарова
Дженифър Лопес. Снимка: Reuters

Дженифър Лопес. Снимка: Reuters

Тя е една от най-популярните, харесвани и успели актриси и певици. Пленила сърцата на едни от най-желаните мъже в Холивуд, сред които Бен Афлек, Марк Антъни, рапъра Дрейк, танцьора Каспър Смарт. На 47 Дженифър Лопес е на върха на своята певческа кариера, но е доказала, че успешно се справя и с ролята си на майка.

Списание Forbes я поставя в класацията на 100-те най-влиятелни знаменитости, а богатството ѝ се оценява на 250 млн. долара. Има три провалени брака, а кариерата ѝ стартира най-напред като актриса, снимайки се в тв сериали и нискобюджетни филми.

Преди дни получи наградата в категорията Favorite TV Crime Drama Actress на наградите People's Choice Awards, които се проведоха в Лос Анджелис. Какво още не знаете за Дженифър Лопес?

Баща ѝ е компютърен специалист, а майка ѝ детска учителка. Едва на 5, тя вече посещава уроци по танци и пеене.

Една от първите ѝ професионални изяви е на American Music Awards, когато е част от балета танцуващ на парче на групата New Kids on the Block.

Лопес винаги се е отличавала с привлекателна фигура. В гимназията я наричали „La Guitarra“, защото тялото ѝ има извивките на китара.

Първата ѝ главна роля като актриса е в „Selena“ (1997), за която получава хонорар от 1 млн. долара.

Среща първия си съпруг, сервитьора Ojani Noa, докато се снима в „Кръв и вино.“ Тогава Дженифър е на 23, а бракът продължава само 13 месеца.

През 2001 година стартира своя модна линия – JLO. За ролята си във филма „Свекървище“ (2005) Лопес печели 15 млн. Долара и това я прави най-високоплатената латино актриса в Холивуд по това време.

Лопес има собствена продуцентска компания – Nuyorican Productions.

Първият ѝ музикален успех е парчето „If You Had My Love“ (1999), следвано от „Waiting for Tonight“ (2000).

През 2007 година тя е на челна позиция в класацията на In Touch Magazine „Най-хубавите дупета на Холивуд“.

През 2001 г. „Сватбеният агент“ с участието на певицата е най-гледаният филм в САЩ.

През 1998 година получава „Златен Глобус“ за най-добра актриса за ролята ѝ във филма „Селена“.

Годината е 2013, а на Алеята на славата в Холивуд има нова звезда и тя е на Дженифър Лопес.

Свързани статии

В периода 2006-2007 година Дженифър Лопес е изпълнителен продуцент на телевизионния сериал „South Beach“, на „Dance Life“ и на филма „Feel the Noise“.

През 2008 година ражда близнаците Макс и Еме, като списание People дава сумата от 6 млн. долара, за да покаже 4-седмичните наследници на певицата.

През 2009 година завежда дело срещу бившия си съпруг Ojani Noa, защото той се опитва да злоупотреби с домашен видеоклип, на който е заснета Лопес.

Дженифър е била три сезона жури в American Idol.

 

Коментирай