Притчи, мъдрости, цитати

Притча за решението на проблемите

Къде да търсите решенията на проблемите

17.09.2015г. / 16 40ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Колко често ви се е случвало да бягате от нещо? От хората около вас, шума, ежедневието, еднообразието. Бягаме, когато искаме да останем сами със себе си, когато търсим решение на проблемите си.

Днес споделяме една история, която ще ви подскаже къде да търсите решенията на проблемите и трудностите, пред които сте изправени. В рубриката ни „Притчи и мъдрости“ може да прочетете още вдъхновяващи истории.

Притча за решението на проблемите

Един човек бил много уморен от шумния и забързан град, където според него всички и всичко отвличали вниманието му от самоанализата и медитацията. Тогава човекът решил да намери някое тихо и спокойно място.

Отишъл в гората, където нямало хора. Но там чувал музиката на щурците. Решил да влезе по-навътре в гората. Но там му пречели песните на птиците и го отвличали от контакта с вътрешното „Аз“. В търсене на тишината, човекът поел към една пещера.

Свързани статии

Там било тихо, но звукът от капеща вода отново нарушавал спокойствието му. Тогава си построил малка къщичка, със затворени прозорци и звукоизолация. Но в тишината чул „тик-так... тик-так“. Това бил часовникът му.

Човекът ядосано разглобил аксесоара и го захвърлил. Тогава седнал, поел дълбоко въздух, но този път чул „туп-туп... туп-туп“... Това било неговото сърце.

Извод: Проблемите, а понякога и самите решения не са някъде навън, а вътре в нас. Там трябва да търсим решенията за тяхното преодоляване.

Коментирай