Притчи, мъдрости, цитати

Иконата Мерилин Монро в цитати

„Какво нося в леглото? Chanel № 5, разбира се!“

24.04.2020г. / 09 06ч.
Михаела Лазарова
Снимкa: Getty images

Снимкa: Getty images

На 5 август 1962г. си отива една от най-впечатляващите икони в киното и шоубизнеса - Мерилин Монро. Жена, която завинаги ще остане в историята като един от най-големите секссимволи на Холивуд. Невероятната Мерилин Монро, която има труден живот, споделени и нещастни любови.

Любовницата, която копнееше за силен мъж до себе си. Красивата самотница, която мистериозно и някак тъжно бе сама и в смъртта си. Каквото и да кажем за нея няма да е достатъчно, за да я опишем.

През този уикенд телевизия Bulgaria ON AIR ще излъчи минисериала „Тайният живот на Мерилин Монро“ с участието на Сюзaн Сарандън. Завладяващият разказ за живота на иконата ще се излъчи на 25 и 26 април от 20:30 часа по Bulgaria ON AIR. 

Последната история за живота и смъртта на Норма Джийн, разказана в „Тайният живот на Мерилин Монро", e базиранa на едноименния бестселър на Дж. Ранди Тараборрели от „Ню Йорк Таймс“. 

В продукцията за пръв път се разкрива останалите зад кулисите сложни семейни отношения, в които Монро расте и, които оставят следа през целия й живот. Когато през 50-те години на миналия век младата Норма Джийн, изиграна от Кели Гарнър, се превръща в една от най-големите звезди на класическото холивудско кино, светът знае, че Гладис – нейната биологична майка, е мъртва или не присъства в живота й. Истината обаче е, че психично болната майка на Монро остава жизненоважна и тревожна част в нейния свят – жена, която Норма обича, мрази и отчаяно иска да спаси.

Кадър от минисериала „Тайният живот на Мерилин Монро“.

Минисериалът разкрива и останалите две жени, оказали голямо влияние в живота на актрисата – приемната й майка и нейният законен настойник. За пръв път в „Тайният живот на Мерилин Монро“ наяве излиза шокиращата история за невъзможността на звездата да контролира своите вътрешни демони и натиска на психичните заболявания, които наследява от майка си, както и информация за самоличността на нейния баща и полубрат, с когото така и не успява да се срещне.

Мерилин Монро остава в историята на Холивуд с вълнуващия си житейски и филмов път, както и с няколко незабравими цитата. Ето някои от тях.

Кадър от минисериала „Тайният живот на Мерилин Монро“.

„Ако бях спазвала всички правила, никога нямаше да стигна дотук!“

„Мъж — това е човек, който винаги забравя рождения ти ден и никога не пропуска случай да каже на колко си години.“

„Жените, които се стремят да бъдат равни с мъжете, не са достатъчно амбициозни.“

„Какво нося в леглото? Chanel № 5, разбира се!“

„Мъжете изпитват истинско уважение към всичко, от което лъха скука.“

„Преди брака едно момиче трябва да прави любов с мъжа, за да го задържи. След брака трябва да го задържи, за да прави любов с него.“

„Сексът е част от природата... А аз живея в хармония с нея.“

„Животът е такъв, какъвто го направиш. Независимо от всичко, понякога ще бъркаш, това е универсална истина. Но хубавото е, че ти решаваш как ще сбъркаш. Само защото си се провалила веднъж, не означава, че ще се проваляш във всичко. Продължавай да опитваш, дръж се, и винаги, винаги, винаги вярвай в себе си, защото ако ти не вярваш, тогава кой би вярвал? Затова дръж главата си изправена, вдигни брадичката и най-важното, продължавай да се усмихваш, защото животът е нещо красиво и има толкова много причини да се усмихваш.“

„Истинският любовник е мъж, който може да те разтрепери, докосвайки лицето ти или усмихвайки се в очите ти, или просто гледайки съсредоточено в пространството.“

„Умното момиче целува, но не обича, слуша, но не вярва и напуска преди да я напуснат.“

„Не прощавам на хората, защото съм слаба, прощавам им, защото съм достатъчно силна да знам, че хората правят грешки.“

Свързани статии

„Дай на едно момиче правилните обувки и тя може да завладее света.“

„Ако се каниш да бъдеш двуличен, направи поне едното си лице хубаво.“

„Мъжете, които мислят, че миналите любовни истории на жената, правят по-малка любовта й към тях, обикновено са глупави и слаби. Една жена може да даде нова любов на всеки мъж, който обича, при условие, че не са твърде много.“

Коментирай