Наесен с песен

Черният бъз пази децата от настинки и грип!

Ако Самбукус нигра за деца се приема редовно, антибиотиците могат да бъдат забравени

17.10.2015г. / 10 00ч.
Михаела Лазарова
Черният бъз пази децата от настинки и грип!

Някои деца са много по-податливи на настинки и грип през есенно-зимния сезон, за разлика от други, които почти не боледуват.

Основна причина за това е слабият имунитет и неспособността на тялото да произвежда клетки, задействащи отбранителната реакция на имунната система. При децата нарушеният имунитет много често води до инфекции на горните дихателни пътища, пневмонии, бронхити и др.

Обикновено децата със слаба имунна система започват да боледуват още от ранна възраст, необходим им е по-дълъг период за възстановяване, а лечението често изисква антибиотици. Те се разболяват лесно, а посещаването на ясла, градина или училище допълнително усложнява състоянието им.

Как да подсилим имунните защити на детето и да излезем от порочния кръг на лекарствата?

При рязко понижаване на температурите навън, много родители започват да търсят начин за укрепване на детския имунитет. Но профилактиката срещу настинките и вирусите трябва да бъде приоритет през цялата година, а не само в началото на есенно-зимния сезон и по време на грипните епидемии.

Правилното хранене, осигуряващо достатъчно витамини и минерали, и двигателната активност, закаляват детския организъм и са от ключово значение за неговото развитие. Важно е още да се съхранява нервната система на подрастващите чрез осигуряване на достатъчно сън.

Доказано е, че функционирането на имунната система до голяма степен зависи от състоянието на нервната система. Липсата на достатъчно сън причинява психо-емоционален стрес на децата и се отразява негативно върху нервната им система, което пък отслабва имунитета. Ето защо по-малките трябва да си лягат рано и да спят поне 8 часа на нощ.

Ето няколко прости решения за укрепване на детския имунитет:

-Повече време на открито! Закритите помещения с много на брой деца са инкубатори на вируси, а там, където има климатици, има и чудесни условия за циркулирането на какви ли не микроби. Независимо дали детето ви посещава ясла, детска градина или училище, старайте се то да прекарва повече време на открито. Без значение колко студено е навън, излизайте – активното движение и разходките допринасят за каляването на организма.

Повече сън! Късното лягане вечер изостря чувствителността на детския организъм към вирусите, категорични са все повече специалисти. Причината е, че недостигът на сън увеличава нивата на стрес при децата и кара организма да синтезира хормони, които блокират производството на цитокини – едни от най-важните имунни клетки.

Добра хигиена! Болестотворните вируси и бактерии обичат мръсните ръце! Приучете детето да мие ръцете си по няколко пъти на ден и да ги държи далеч от очите, носа и устата. За предпочитане е течният сапун, тъй като някои микроби виреят и върху твърдия. След измиване ръцете трябва да се подсушават добре, защото ако останат влажни, се превръщат в магнит за бактериите.

Добре ли е да разчитаме единствено на конвенционалните лекарства срещу грип и настинка?

Употребата на конвенционални препарати срещу грип и настинка носи здравословни рискове, включително сърдечни проблеми, респираторен дистрес и др. Поради тази причина повечето от тях не са особено подходящи за бременни и кърмещи жени, както и малки деца. Тези препарати въздействат върху симптомите, но не и върху причината, като в резултат от честата им употреба, децата започват да боледуват по-често.

Черен бъз – най-ефикасната билка за стимулация на детския имунитет!

През последния половин век са проведени множество клинични проучвания върху действието на черния бъз, а резултатите от тях са повече от окуражителни. Черният бъз притежава много силни имуностимулиращи и противовирусни свойства. В състава му влиза изобилие от биологично-активни вещества – етерично масло, флавоноиди, витамин С, провитамин А, холин, смоли, танини, органични киселини, слузни и дъбилни вещества, каротеноиди, аминокиселини и др. Това богато разнообразие от хранителни вещества осигурява на организма щит срещу десетки заболявания.

Самбукуснигра за деца с черен бъз, ехинацея, прополис и коластра държи грипа и настинките далеч!

Стандартизираният екстракт от черен бъз е изпитана от практиката и времето природна алтернатива на медикаментите за силен имунитет. Благоприятното му въздействие срещу инфекциозни и простудни заболявания при деца е подробно проучено, като при това приемът му не носи риск от нежелани странични ефекти.

Самбукуснигра за деца представлява сироп със съдържание на стандартизиран екстракт от черен бъз, както и екстракти от ехинацея и прополис, и коластра. В тази си комбинация, съставките в сиропа оказват мощен имуностимулиращ, противовирусен и антибиотичен ефект, понижават температурата и действат потогонно и слабително.

Действието на черния бъз, прополиса и ехинацеята се увеличава значително, когато се приемат в комбинация. Те са известни с ефикасния си имуностимулиращ и тонизиращ ефект и със способността си многократно да намаляват риска от простуда.

Коластрата пък, е източник на разнообразен коктейл от растежни и имунни компоненти, които помагат на младия организъм да бъде устойчив срещу външните неблагоприятни фактори. Затова ако Самбукус нигра за деца се приема редовно, болниците и антибиотиците могат да бъдат забравени.

Самбукус нигра за деца с черен бъз, ехинацея, прополис и коластра се препоръчва за профилактика и средство, допълващо лечението при бактериални и вирусни инфекции, включително инфекции на горните и долните дихателни пътища, простуда, остри инфекциозни заболявания на сливиците, бронхит, хрема, синузит и др.

Подобрява състоянието на дихателната система и оказва антиоксидантен ефект. Укрепва имунитета по естествен начин, подобрява обмяната на веществата и повишава устойчивостта на детския организъм.

Не съдържа изкуствени оцветители, овкусители, консерванти, глутен и алкохол! С превъзходен вкус!

Оригинален продукт на PhytoWave, USA! Phyto Wave е иновативна продуктова линия на американската компания Fact Products, позната със своите висококачествени формули в подкрепа на здравето. Вносител: Ревита ООД.

Търсете в аптеките! Повече информация за продукта можете да получите на тел.: 02/9530583

Коментирай