Готварство

Пълнени чушки с кайма и гъби

26 Май 2016 | 09:20 |
Рейтинг:
5 от 1 гласа
Време на приготвяне: 60 минути Порции: 6
Пълнени чушки с кайма и гъби

Продукти:

  • 1 супена лъжица зехтин
  • 2 супени лъжици доматено пюре
  • 1 морков, нарязан на кубчета
  • 1 глава лук, ситно нарязана
  • 250 г кайма
  • 1 чаша ориз
  • ¾ чаша вода
  • 8 големи чушки
  • брашно
  • сол и пипер на вкус
  • 2 чаени лъжици риган
  • 1 чаена лъжица червен пипер
  • ½ чаена лъжица лют червен пипер
  • 200 г гъби

Приготвяне:

Подгответе чушките. В съда за готвене добавете зехтина, лука, гъбите и морковите. Изберете функция за пържене и задайте време 15 минути. Разбърквайте, докато пържите.

След 5 минути добавете месото и солта. След 7 минути добавете доматеното пюре, ориза, водата и подправките. Когато водата изври, отворете капака на уреда и оставете сместа да изстине. След това напълнете чушките. Подредете ги в съда, добавете вода, колкото да покрие до половината. Изберете функция за задушаване и задайте 40 минути за готвене.

Снимка: iStock

Вижте още: