Пълнени чушки с кайма и гъби

26 май 2016 | 09:20 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
1 супена лъжица зехтин
2 супени лъжици доматено пюре
1 морков, нарязан на кубчета
1 глава лук, ситно нарязана
250 г кайма
1 чаша ориз
¾ чаша вода
8 големи чушки
брашно
сол и пипер на вкус
2 чаени лъжици риган
1 чаена лъжица червен пипер
½ чаена лъжица лют червен пипер
200 г гъби
60 мин.

  • Порции: 6

Продукти
Приготвяне

Подгответе чушките. В съда за готвене добавете зехтина, лука, гъбите и морковите. Изберете функция за пържене и задайте време 15 минути. Разбърквайте, докато пържите.

След 5 минути добавете месото и солта. След 7 минути добавете доматеното пюре, ориза, водата и подправките. Когато водата изври, отворете капака на уреда и оставете сместа да изстине. След това напълнете чушките. Подредете ги в съда, добавете вода, колкото да покрие до половината. Изберете функция за задушаване и задайте 40 минути за готвене.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай