Ароматен хляб с орехи и боровинки в хлебопекарна

15 юни 2016 | 12:50 | Михаела Лазарова
5 от 2 гласа
Добави в любими
За 1 кг хляб:
1/2 чаша топла вода
1/2 чаша топло мляко
1 разбито яйце
40 г масло
1 супена лъжица мляко на прах
1/3 чаша захар
1 супена лъжица настъргана портокалова кора
3 и 1/2 чаши брашно
1 пакетче суха мая 
1/3 чаша сушени боровинки или стафиди
1/3 чаша нарязани орехи
150 мин.

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне

Сложете всички сухи съставки в контейнера на хлебопекарната. Направете малко кладенче и постепенно добавете яйцето и течните съставки. Включете хлебопекарната на програма за хляб, като изберете тази с допълнителното добавяне на съставки.

Когато пекарната издаде сигнал за добавяне на съставки може да сложите ядките и боровинките. Крайният резултат е ароматен хляб, богат на ядки и полезни плодове. По желание преди сервиране може да поръсите хляба с пудра захар.

Снимка: iStock

Опитайте още тези рецепти за хлебопекарна:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай