Всичко за зодиите

Новолуние в Стрелец и слънчево затъмнение на 4 декември

Време е за промяна

03.12.2021г. / 11 03ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

В първите дни на новия месец, на 4 декември, ни очаква новолуние в знака на Стрелец, което ще съвпадне и с пълно слънчево затъмнение. В астрологията най-силният и важен аспект е Слънцето в съвпад с Луната, носещ ободряващ прилив на енергия и инициатива. Също така носи емоционален баланс.

Сега всички възможности са пред нас и можем да се поставим начело на новите планове за бъдещето. Отличен момент за ново начало, обръщане на нова страница, нови проекти. Също така бихме могли да преразгледаме своите стари навици, поведения, вярвания, търсейки нови, положителни, които биха работили по-добре за нас.

Меркурий премина в знака на Стрелец. Какво ни очаква?

Новолунието в Стрелец е в съвпад с Меркурий и поставя фокуса върху нашето мислене, комуникации и пътувания, адаптивност, любопитство.

По време на тази фаза на Луната и слънчевото затъмнение е възможно да бъдем по-натоварени, да се налага да взимаме решения, да получаваме нова информация. Но периодът е подходящ и за споделяне на идеи, правене на планове, покупка и продажба, преговори и среща с нови хора.

Коледни подаръци за късмет за всяка зодия

Новолунието на 4 декември е по-мощно от останалите новолуния, заради съвпада си със слънчевото затъмнение. Необходимостта от промени е в отговор на дългосрочни неочаквани неуспехи и трудни промени, дължащи се на Сатурн в квадратурата на Уран. Хубавото е, че това ще се промени, ако бъдем с повишено внимание и сме постоянни в усилията си. Възможно е да намерим успешно решение на някои проблеми и да успеем да постигнем баланс.

Любовен хороскоп за декември

Много е важно да бъдем търпеливи, да не влизаме в конфликти.

Това слънчево затъмнение и новолунието в Стрелец отваря последната врата на нашето дълго пътуване, за да ни донесе наградите от усилията, които сме полагали. Ще се появи яснота и сами ще усетим, че настъпват някои промени. Можем да използваме тази енергия, за да привлечем към себе си нещата, които желаем.

По време на слънчево затъмнение обаче не е добре да насилвате събитията. Затъмненията са мощни и са склонни да ни насочват в правилната посока. Затова е важно да следваме своята интуиция и да не бързаме в нищо.

Снимка: iStock

Коментирай