Всичко за зодиите

Венера влиза в Рак на 7 май – емоциите се повишават

Време е да се погрижим за комфорта си

06.05.2023г. / 16 05ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

На 7 май Венера влиза във водния знак Рак. Тя ще се задържи там до 5 юни. Когато планетата на парите, красотата и любовта направи транзит в този зодиакален знак, то тя ни носи подхранваща, защитна и плодородна енергия. Докато в Близнаци Венера ни караше да търсим повече забавление и не чак толкова създаване на сериозна връзка, то в Рак са възможни много емоционални възходи и падения в любовта под това влияние поради нашата повишена чувствителност. Знаем, че Ракът е доста емоционален.

Любовта на Рака е отдадена, топла и всеотдайна. Ние показваме любовта си чрез нашата отдаденост, грижа. Искаме да накараме любимите ни хора да се чувстват сигурни и защитени, да им е комфортно.

Венера в Рак е чудесен период за осигуряване на пари, свързани с недвижими имоти и други наши нужди. Наслаждаваме се на домашни, познати забавления, на изкуство и простите удоволствия в живота. Но сега ще бъдем и по-умерени и предпазливи с чувствата си, с това, което споделяме на другите. По време на Венера в Рак е възможно да бъдем много сантиментални.

Положителните ефекти от транзита могат да бъдат в различни области на живота. Бихме могли да подобрим емоционалната си интелигентност, да задълбочим взаимоотношенията си и да внесем повече топлина и обич в живота си.

Един от най-значимите положителни ефекти от транзита на Венера в Рак е върху нашите взаимоотношения. Това е прекрасен период да изразим чувствата си и да задълбочим емоционалните си връзки. Да се радваме на романтика, тъй като сме по-възприемчиви към любовта и нежността.

Но Венера в Рак може да подобри нашата креативност, да решим да направим някои промени в дома си.

Транзитът може да има влияние и върху нашето емоционално благополучие. Ракът е знак, който цени грижата за себе си, а Венера тук може да ни помогне да дадем приоритет на емоционалните си нужди.

Освен положителни страни, всеки транзит носи и някои отрицателни, за които трябва да сме внимателни. Ракът е воден знак, известен със своята чувствителност и грижовна природа. Когато Венера премине в него има риск да се засилят емоциите ни, да сме по-мрачни и да ни напомни за неразрешени емоционални проблеми.

Един от негативните ефекти от транзита е този върху нашите взаимоотношения. Независимо, че може да ни помогне да задълбочим връзките си, той също може да ни направи по-зависими от другите за утвърждаване и подкрепа. Да сме твърде привързани към партньорите и членовете на семейството или приятелите. Да ни бъде трудно да поставяме лични граници, от които се нуждаем.

Ако някой ни критикува или отхвърля по някакъв начин, по време на Венера в Рак това би довело до повишаване на чувствителността ни. Много е важно да внимаваме и със самокритиката, тъй като тя може да доведе до липса на самочувствие.

Ето защо е важно да намерим баланса. Да се възползваме максимално от положителните аспекти на транзита. Да не позволяваме на негативните емоции да ни превземат, а да практикуваме повече любов към себе си и другите.

Снимка: iStock

Коментирай