Вдъхнови се с Константина Живова

Нямам нито един работен ден

Работата е не просто работа. Тя е любов

22.09.2016г. / 13 14ч.
Аз жената
Снимка: личен архив

Снимка: личен архив

Обичате ли работата си? Вдъхновява ли ви? Защото, ако отговорът е „Не!“, следващите редове ще ви накарат да се замислите дали не е време да се насочите към работа, която ще ви осигури не само необходимите финанси, но и удовлетворение.

Днес в рубриката ни „Вдъхнови се с Константина Живова“ споделяме емоциите на една модерна работеща жена. Ина, която всяка сутрин ви се усмихва от малкия екран на предаването „Днес“ няма нито един работен ден. Вижте защо.

Казват, че човек няма нито един работен ден, когато обича работата си. И е така! Аз смело мога да потвърдя това. И се замислих именно днес. Всяка сутрин ставам в 6 часа, бързам да се приготвя и да се кача в колата си преди 7.

Пътувам в сутрешния натоварен трафик, пиейки кафе и хапвайки в движение. Припявам си леко любими парчета, за да събудя гласа си. Когато стигна на работното си място, в телевизията имам още два часа преди да вляза в ефир. Тогава се подготвям. След това започва истинската динамика. Двучасов ефир.

Ситуациите, които могат да се случат, когато по професия си водещ на живо предаване са много и понякога са инфарктни. Някак си в динамиката времето минава бързо и неусетно е станало обяд. Хората си мислят, че професията „водещ“ е само да направиш предаването си и да се прибереш вкъщи, за да се наспиш и да си свеж за другия ден.

Не, не е така! Водещият, в случая аз работим по предаването за следващия ден, заедно с екипа. И не си тръгваш, докато всичко не е готово. Защо ви разказвам всичко това ли? Защото се замислих днес, когато моето предаване по телевизия Bulgaria ON AIR става на една годинка.

Стана ми ясно, че когато гориш в работата си и знаеш какво искаш, нещата не са трудни, тежки или досадни. Работата е не просто работа. Тя е любов. Познавам много хора, които се чувстват именно като мен.

Свързани статии

В свои води, правят нещата с любов и често казват, че нямат нито един работен ден. Те не са много! Но ги има! И това ме радва! Да обичаш това, което правиш е въпрос на избор! Избери си да си почиваш работейки!

Съвет от безработна-работеща жена!

Снимка: личен архив

Коментирай
2 rate up comment 1 rate down comment
... ( преди 7 години )
i tuk li podobni temi ? za6toto az vlizam za da nameria ne6to hubavo da pro4eta
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2 rate up comment 1 rate down comment
Ох много натоварена ( преди 7 години )
Горката тя ,ходи на работа сутрин рано в тежкия трафик , хапва в колата , после два часа се подготвя за двучасова програма или подобно . Другите с производствените професии направо живот си живеят спрямо нейната трудова действителност. Жива да я ожалиш . Сигурно и заплататd и е като в производството . Мъка .
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Притчи, мъдрости, цитати