Не изхвърляйте корите от портокали!

Те елиминират лошия дъх

2016-10-31 16:52:00 | Аз жената

Всеки има своите малки трикове, с които елиминира стреса, прави дома по-уютен или добавя повече красота към визията си. Днес в рубриката ни „Вдъхнови се с Константина Живова“ споделяме няколко трика на телевизионната водеща.

Много скоро започва сезонът на портокалите. Под формата на фрешове или пресен цял портокал, този плод започва по-активно да присъства в начина ни на хранене. Всички знаем колко е полезен портокалът, но не всички сме се замисляли за кората, която изхвърляме веднага след като го обелим. Затова консумирайте го, но преди да изхвърлите кората, вижте какво можете да направите!

Ето моите предложения:

Домашен уют

Бихте могли да използвате портокаловата кора като домашен ароматизатор. Обелете няколко портокала, сложете ги в тенджера и налейте вода, добавете и няколко канелени пръчици. Оставете водата да поври. Така ароматът в стаята ще се промени и ще ви помогне да премахнете стреса, ако имате такъв.

Полезни са за косата

Измийте няколко портокалови кори и ги оставете да престоят няколко часа във вода. След това втрийте течността в корените. С тази процедура ще се сбогувате с пърхота и ще имате по-бляскава и здрава коса.

Маска за лице

Измийте кората на един портокал и внимателно потъркайте лицето си с нея. Така ще придадете свежест на кожата си.

Против комари

Ако нямате подръка препарат против ухапвания от комари, най-лесно би било да втриете предварително накиснати кори от портокал върху кожата си.

За здрави нокти

Накиснати във вода, портокаловите кори са перфектни за процедура, с която ще заздравите ноктите си. Вземете накиснатите кори и хубаво ги втрийте върху ноктите си. Задължително условие е върху тях да няма лак.

Лош дъх

Ако страдате от лош дъх, бихте могли понякога, когато имате подръка портокал, да дъвчете за няколко минути портокаловата кора.

Срещу махмурлук

Ако страдате от махмурлук и не можете да сложите нищо в устата си, ето решението! Направете лечебната отвара от портокалови кори. Сварете ги и прибавете 1 с. л. сол. Изпийте течността след като изстине.

Още по темата

Край на лошата миризма в хладилника

Ако хладилникът ви мирише лошо ще ви предложа следното. Изяжте един портокал и поставете кората в хладилника за едно денонощие, така тя ще отнеме лошите миризми.

Ето как с един портокал и непотребна кора можете да направите много неща!

Снимка: istock