Палачинки с ром
10 Окт 2017 | 09:29 | Аз жената
Продукти:
- 2 ч.ч. брашно
- 2 яйца
- 1 пакетче бакпулвер
- 1 ванилия
- 20 г ром
- 2 с.л. пудра захар
- 1 и 1/2 ч.ч. прясно мляко
- 60 г разтопено масло
Приготвяне:
В купа сложете брашното и бакпулвера. В отделна купа разбийте яйцата заедно с леко затопленото прясно мляко, пудрата захар, разтопеното масло, ванилията и рома. След това прибавете течната смес към сухите съставки и бъркайте до получаването на хомогенна смес. В добре загрят тиган изсипете около 1/3 черпачена лъжица от палачинковата смес.
Палачинките се пекат около 1-2 минути. Само ако се налага ползвайте малко мазнина при печенето. Сервирайте палачинките със сладко, течен шоколад, сметана или хапвайте както най-много ги обичате.
Рецепта: Анатолий Попов
Снимка: iStock
Вижте още: