Солен кейк с шунка, кашкавал и майонеза
03 Яну 2018 | 06:41 | Илияна Николова
Продукти:
- 2 чаши брашно
- 1 супена лъжица майонеза
- 2 супени лъжици горчица
- 50 мл олио
- 50 г черни маслини
- 1 бакпулвер
- 2 щипки сол
- 150 г кашкавал
- 100 г шунка
Приготвяне:
В купа разбъркайте яйцето, олиото, майонезата и горчицата. В отделна купа смесете брашното, солта и бакпулвера. Разбъркайте добре или пресейте сухите съставки. След това ги смесете с течните. Нарежете кашкавала и шунката на кубчета и ги добавете към тестото заедно с маслините. Разбъркайте с лъжица.
Изсипете тестото в намазнена тавичка за печене или форма за кекс. Печете в загрята на 200 градуса фурна за около 45 минути.
Следете и нашите кулинарни рецепти във фейсбук страницата „Ръкохватки – лесни рецепти“.
Снимка: iStock
Вижте още: