Боб на фурна с наденица и сушени домати
25 Дек 2017 | 05:00 | Илияна Николова
Продукти:
- 500 г боб
- 1 наденица
- 2 моркова
- 2 глави лук
- 150 г сушени домати
- 2 домата, белени
- сол
- чубрица
- червен пипер
- черен пипер
- джоджен
Приготвяне:
Нарежете зеленчуците на дребно. Накиснете боба за няколко часа. Сложете го да заври, след което сменете водата. След като отново заври, добавете едната глава лук и единия морков. Овкусете с джоджен и чубрица.
Другият ситно нарязан лук запържете в сгорещена мазнина заедно с другия морков, сушените домати, белените домати. Овкусете с червен пипер, черен пипер, сол.
Междувременно след като водата на боба изври я прецедете. Изсипете боба заедно с останалите зеленчуци в тава за печене. Нарежете наденицата и я подредете отгоре. Печете в загрята фурна на 220 градуса за около 30 минути.
Още вкусни рецепти вижте на страницата ни във Фейсбук „Ръкохватки – лесни рецепти“
Снимка: Youtube
Вижте още: