Мария Халачева приготвя агнешки котлети с кайсиев пълнеж

30 Апр 2021 | 05:42 |
Рейтинг:
Мария Халачева приготвя агнешки котлети с кайсиев пълнеж

Продукти:

  • 12 половинки сушени кайсии
  • 2 броя 1,680 кг агнешки котлети с ребра
  • 180 г нарязан лук
  • 20 г пресни стръка магданоз
  • 1 с.л. зехтин
  • 1 ч.л. суха мащерка
  • 1 ч.л. сух босилек
  • 2 скилидки чесън
  • 30 мл лимонов сок
  • 1 ч.л. настъргана лимонова кора
  • 1/4 ч.л. сол
  • 1/2 ч.л. черен пипер

Приготвяне:

Мария Халачева е предприемач, дизайнер на детски и дамски бутикови дрехи. Тук може да прочетете повече за нея.

Специално за читателите на Az-jenata.bg Мария сподели една от любимите си рецепти с агнешко месо, вдъхновена от книгата „Съкровищница с класически готварски рецепти“.

Агнешки котлет с ребра и кайсиев пълнеж

1. Накиснете кайсиите в топла вода за 10 минути.

2. Разрежете всеки котлет хоризонтално през кокала в центъра, така че да се получи джобче.

3. Във всяко джобче поставете по 4-6 кайсиеви половинки и 45 г. лук.

4. Натиснете месото така, че да затворите джобчетата.

5. Разбийте в блендер останалите продукти на пюре.

6. Намажете котлетите с пюрето и ги наредете на чинийка.

7. Оставете ги в хладилника за 3 часа.

8. Печете ги на умерена фурна с фолио около 45 минути докато добият златист цвят.

Снимки личен архив Мария Халачева; Христо Иванов Иванов/Heaven Studio