Здраве и красота

Диета за прочистване на организма

Житна диета

24.01.2013г. / 13 24ч.
Аз жената
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Думата диета, както се досещате, е само за примамка. Имам чувството, че жените се лепят на нея като мухи на мед. Толкова е магнетична за нас!

Истината е, че прочистването на организма не е диета, но има ефекта на диета.

Житните култури са едни от храните, които прочистват организма. Добре е тази така на речена диета да се прави няколко пъти годишно, за да можем да премахнем шлаката и да изкараме токсините навън.

За прочистването е добре да вземете различни видове житни култури: просо, жито, овес, пшеница. На пазара са по левче-два килограма, докато в био магазините по 5-6 лева. Купувате от няколко вида по 500 г.

В един гевгир с малки дупки слагате по една кафена чашка от всеки вид и измивате зрънцата. Слагате ги във вряща подсолена вода с малко олио и ги варите за кратко – 10 минути, след което оставяте под капак, за да се задуши. Идеята е да не се преварят и да им изскочат полезните съставки.

Свързани статии

След като сварите зърната, хапвате сутрин на гладно една чашка с лъжичка мед. Може да добавите и сушени плодове. Това е много добра енергизираща закуска.

А ако искате и да отслабнете, яжте само жито през целия ден и така няколко дни. Колкото можете да издържите, но не повече от 5.

Ако сте решили да сте на житена диета, не трябва да ядете и пиете нищо друго, освен вода, чай и сокове. Важно е да се храните бавно и добре да сдъвквате храната.

С тази диета ще можете да свалите 2-3 килограма, но по-важното е, че ще се изчистите отвътре.

А както казах житената закуска може да не е инцидентна диета, а да се превърне в нормален режим на хранене. Много по-евтино от всякакви видове миксове от мюслита, много по-полезно и ефикасно. Опитайте, не толкова, за да свалите килограми, колкото за да се почувствате по-здрави и по-добре.

Коментирай