Готварство

Рецептата на Алиша Силвърстоун за тиквен пай

25 Юли 2018 | 09:32 |
Рейтинг:
5 от 1 гласа
Време на приготвяне: 120 минути Порции: 8
Рецептата на Алиша Силвърстоун за тиквен пай

Продукти:

  • 450 г пюре от тиква
  • ½ чаша кленов сироп
  • 1 щипка сол
  • 1 супена лъжица канела
  • 1 чаена лъжица настърган джинджифил
  • ½ чаена лъжица карамфил
  • 1 щипка индийско орехче
  • 3 супени лъжици царевично нишесте
  • 300 г тофу
  • 1 готова кора за пай

Приготвяне:

Загрейте фурната на 220 градуса. Пасирайте тиквеното пюре с кленовия сироп или смесете в блендер. Добавете сол. Разбъркайте. Добавете подправките, нишестето и тофу. Разбъркайте добре с лъжица, докато съставките се смесят. 

Намазнете и набрашнете форма за пай. Разстелете в нея кората за пая. Напълнете я равномерно с пълнежа. Печете за около 15-20 минути на силна фурна. След това намалете на 180 градуса и печете още 60 минути. Охладете и сервирайте. 

Снимка: Reuters/ Pixabay