Готварство

Любимото ризото с аспержи и шафран на Мат Деймън

10 Авг 2018 | 06:27 |
Рейтинг:
5 от 1 гласа
Време на приготвяне: 60 минути Порции: 4
Любимото ризото с аспержи и шафран на Мат Деймън

Продукти:

  • 4 чаши зеленчуков бульон
  • 3 стръка аспержи, нарязани
  • 1 супена лъжица зехтин
  • 1 глава лук, нарязан
  • 1 чаша ориз арборио
  • ½ чаша бяло вино
  • 1 голяма щипка шафран
  • 1/8 чаша пресен магданоз, нарязан
  • настърган пармезан за поръсване

Приготвяне:

Загрейте разтворения бульон, докато кипне. В друг тиган бланширайте аспержите за 1-2 минути и ги оставете настрана.

В дълбок тиган на средна температура загрейте мазнината. В нея задушете лука, докато стане прозрачен. Добавете арбориото, виното и шафрана. Разбъркайте и оставете, докато течността се абсорбира. Добавете бульона, разбърквайте периодично, докато ризотото започне да става меко и кремообразно и цялата течност бъде абсорбирана.

Аранжирайте ризотото в подходяща купа за сервиране. Гарнирайте с аспержите встрани. Поръсете с пармезан и магданоз.

Снимки: Reuters/ iStock

Вижте още: