Готварство

Любимото пиле на грил на Робърт де Ниро

14 Сеп 2018 | 10:28 |
Рейтинг:
5 от 1 гласа
Време на приготвяне: 60 минути Порции: 4
Любимото пиле на грил на Робърт де Ниро

Продукти:

  • 4 броя пилешки гърди без кост
  • ¼ чаша намачкан чесън
  • ½ чаша бял винен оцет
  • ¼ чаша вода
  • ¼ чаша зехтин
  • ¼ чаша рапично олио
  • 2 супени лъжици риган
  • 2 супени лъжици розмарин
  • 1 лимон, нарязан
  • 1 супена лъжица сушена люта чушка на люспи
  • 1 супена лъжица черен пипер
  • 2 супени лъжици сол
  • 1 супена лъжица захар

Приготвяне:

Смесете всички съставки за маринатата в купа. Поставете в нея нарязаните на пържоли пилешки гърди и оставете да поеме за през нощта. Извадете пилето от маринатата без да го изцеждате много, за да остане от соса по него.

Печете на грил на средна температура или в тава, покрита с хартия за печене. Покрийте месото с резените лимон, поръсете с още подправки на вкус.

Забележка: Можете да оставите пилешките гърди цели и да ги мариновате и печете така. След като са готови ги нарежете на филийки.

Снимка: Reuters/iStock

Вижте още: