Готварство

Любимият морковен кекс на Ромина Тасевска

22 Май 2022 | 06:15 |
Рейтинг:
5 от 4 гласа
Време на приготвяне: 60 минути Порции: 10
Любимият морковен кекс на Ромина Тасевска

Продукти:

  • 3 средни моркова
  • 3 яйца
  • 3/4 чаша олио
  • 2 ч.ч. брашно
  • 1 и 1/2 ч.ч. захар
  • 1 с.л. бакпулвер
  • За глазурата:
  • 1 ч.ч. захар
  • 1 ч.ч. шоколад на прах
  • 1/4 ч.ч. прясно мляко
  • 1/2 парче масло

Приготвяне:

Измитите и обелени моркови се нарязват на парчета и се поставят в блендер. Добавят се яйцата, олиото и всичко се пасира.

В отделна купа пресяваме брашното, захарта и бакпулвера. Разбъркваме добре да се смесят съставките. Добавяме морковената смес и разбъркваме отново много добре, докато стане еднородна смес.

Изсипваме в намазнена и набрашнена форма за кекс.

Печем в предварително загрята фурна на 180° до суха клечка (около 45мин).

Съвет: Преди да изпечем кекса може да добавим на повърхността парченца шоколад. Може след изпичане да залеем с шоколадова глазура или просто да го оставим така.

За глазурата:

Всички продукти се смесват и се готвят на ниска температура. Когато сместа заври, разбъркваме за минута и дърпаме от котлона.

Заливаме кекса и нарязваме!


* „Това е много любима наша рецепта! Много често Дария ми помага в приготвянето. Лесен е и бърз, а вкусът му е чудесен!“, споделя самата Ромина Тасевска пред Az-jenata.bg.

Интервю с Ромина Тасевска можете да видите тук

Снимки: личен архив/ Ромина Тасевска

Вижте още: