Здравословно пиле с ананас и кокосово масло от Бориса Тютюнджиева
05 Сеп 2018 | 07:32 | Илияна Николова Време на приготвяне: 45-50 мин Порции: 4
Продукти:
- Пилешко филе – 500 г
- Кокосово масло – 50 г
- Кокосово мляко – 1 консерва
- Ананас – 1 брой
- Соев сос – 3-4 супени лъжици
- Сол на вкус
- Лук – 1 глава
Приготвяне:
Нужен ни е тефлонов тиган, в който поставяме кокосовото масло. Използвам него, тъй като е с най-малко калории и е единствената мазнина, която не губи полезните си съставки при нагряване.
Разтопявате маслото, добавяте лука и пилешкото (което предварително хубаво сте полели със соевия сос) и запържвате за около 5-6 минути. След това разрязвате ананаса наполовина, издълбавате вътрешността и я нарязвате на малки кубчета. Поставяте ги в тигана при пилешкото за около 3-4 минути. След това добавяте млякото до сгъстяване на ястието и прибавяте малко сол. Най-накрая поставяте ястието в издълбания ананас и получавате прекрасно и нискокалорично ястие.
Интервю с Бориса Тютюнджиева за Az-jenata.bg можете да прочетете тук.
Снимки: Костадин Кръстев – Коко/ Бориса Тютюнджиева
Опитайте още: