Готварство

Любимият бананов хляб на Неда Спасова

14 Сеп 2019 | 10:16 |
Рейтинг:
5 от 2 гласа
Време на приготвяне: 60 минути Порции: 10
Любимият бананов хляб на Неда Спасова

Продукти:

  • 6 банана
  • 1 малка опаковка краве масло
  • 3 яйца
  • 1 ч.ч. кафява захар
  • 1/2 ч.ч. бяла захар
  • 1/2 ч.ч. олио
  • 2 ч.ч. брашно
  • 1 ч. лъжичка канела

Приготвяне:

Четири от бананите се намачкват с вилица в голяма купа. Добавят се яйцата, олиото, бялата захар и канелата. Всички продукти се разбъркват добре. Добавя се и брашното и пак се разбърква. На тиган се разтапя маслото и се добавя кафявата захар. Бърка се, докато се разтопи и карамелизира. Сместа от маслото и кафявата захар се изсипва в тава. Нарязват се другите два банана на кръгчета и се нареждат върху изсипаната смес. Върху тях се добавя вече разбърканата смес с другите банани и брашното. Пече се 40-50 минути на 175 градуса. След като се извади сладкишът от фурната се оставя да изстине. Тавата се обръща върху друг съд, за да може сладкишът да се отдели и в горната му част да попаднат карамелът и бананите. Реже се на парченца, може да добавите топка сладолед.

Снимка: Симон Варсано/ iStock

Интервю с Неда Спасова прочетете тук.

Вижте още: