Готварство

Рецептата на Патрик Суейзи за паста пене с пиле и пармезан

03 Авг 2018 | 06:50 |
Рейтинг:
5 от 1 гласа
Време на приготвяне: 45 минути Порции: 4
Рецептата на Патрик Суейзи за паста пене с пиле и пармезан

Продукти:

  • 1 супена лъжица зехтин
  • 2 глави лук шалот, ситно нарязан
  • 300 г пилешки гърди, нарязани на парчета
  • 200 г овкусени сушени домати, отцедени
  • ½ чаша пълномаслена готварска сметана
  • 1 пакет паста пене, сварена и отцедена
  • 1 и ½ супени лъжици разтопено масло
  • 2 супени лъжици настърган пармезан
  • 1 чаена лъжица пресен босилек, ситно нарязан

Приготвяне:

Загрейте зехтина в голям дълбок тиган на средна температура. Запържете нарязания шалот в него като разбърквате за около 2 минути. Добавете пилешкото, нарязано на едри кубчета и сушените домати. Гответе с периодично разбъркване за около 5 минути.

След това намалете котлона на слабо. Добавете сметаната и отново разбърквайте от време на време, докато се сгъсти или за около 5 минути.

Накрая прибавете сварената паста, маслото, пармезана, босилека. Разбъркайте добре, за да се смесят вкусовете. Сервирайте горещо.

Снимка: Reuters/ iStock

Опитайте още: