Рецептата на Патрик Суейзи за паста пене с пиле и пармезан

3 август 2018 | 06:50 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
1 супена лъжица зехтин
2 глави лук шалот, ситно нарязан
300 г пилешки гърди, нарязани на парчета
200 г овкусени сушени домати, отцедени
½ чаша пълномаслена готварска сметана
1 пакет паста пене, сварена и отцедена
1 и ½ супени лъжици разтопено масло 
2 супени лъжици настърган пармезан 
1 чаена лъжица пресен босилек, ситно нарязан
45 мин.

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

Загрейте зехтина в голям дълбок тиган на средна температура. Запържете нарязания шалот в него като разбърквате за около 2 минути. Добавете пилешкото, нарязано на едри кубчета и сушените домати. Гответе с периодично разбъркване за около 5 минути.

След това намалете котлона на слабо. Добавете сметаната и отново разбърквайте от време на време, докато се сгъсти или за около 5 минути.

Накрая прибавете сварената паста, маслото, пармезана, босилека. Разбъркайте добре, за да се смесят вкусовете. Сервирайте горещо.

Снимка: Reuters/ iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай