Лепкаво пилешко с лимон на Гордън Рамзи

5 август 2018 | 05:06 | Илияна Николова
3 от 2 гласа
Добави в любими
1 голямо пиле, разрязано на 8 части
сол и черен пипер на вкус
3-4 супени лъжици зехтин
1 глава чесън, разполовена
няколко стръка мащерка
2-3 супени лъжици оризов оцет 
2 супени лъжици соев сос
3 супени лъжици мед
1 лимон, нарязан на филийки
2 супени лъжици магданоз, ситно нарязан
60 мин.

  • Порции: 6

Продукти
Приготвяне

Овкусете пилешкото със солта и пипера. Загрейте зехтина в дълбок тиган. Запържете пилешките парчета, докато добият кафеникав загар. Извадете ги и ги поставете върху кухненска хартия да се отцедят.

Увеличете котлона на силна температура. Добавете в мазнината чесъна, както е разполовен и мащерката, както е на стръкове. Така ще можете да ги отстраните по-лесно, след като пуснат ароматите си. Пържете, разбърквайки, докато покафенеят.

Върнете пилешкото обратно. Поръсете с оцета и оставете да се редуцира. Добавете соевия сос, меда и разбъркайте пилешкото, така че да се оваля добре в тях.

Бланширайте за няколко секунди резените лимон в гореща вода на котлона. Нека течността да заври за около 10 минути. Ще бъде готово, когато добие консистенция малко по-рядка от сироп.

Прехвърлете пилешкото в лимоновата глазура, за да се глазира. Добавете ситно нарязания магданоз.

Снимка: Reuters/ iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай