Храни, които не съдържат глутен (галерия)

8 ноември 2018 | 11:10 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
Снимка: istock

Продукти
Приготвяне

Глутенът е протеин, съдържащ се в някои житни култури като пшеница, булгур, грис, лимец, ечемик, ръж. При някои хора, страдащи от непоносимост към глутена, се наблюдават сериозни симптоми при попадане на този белтък в организма. При други консумацията му е противопоказна заради състояния, смятани за индиректно повлияни от него.

Ако сте предпочели да изключите глутена от менюто си или медицинско състояние налага това, вероятно се чудите какъв избор имате.

В галерията тук можете да се запознаете с храните, които природно не съдържат глутен.

* * *

Още за глутена:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай