School is Cool

Училището на децата в дигиталната ера

Новото партньорство на А1 и „Просвета“ е в помощ именно на съвременните ученици и техните родители

16.09.2020г. / 14 00ч.
Мария Дуковска
Училището на децата в дигиталната ера

Технологиите са част от живота на новото поколение още от раждането. Затова все по-засилено е присъствието на интерактивни методи на учене и преподаване. Съдържанието променя формата си в световен мащаб и така по естествен за дигиталното поколение начин стимулира по-доброто представяне и улеснява преподавателите.

Новото партньорство на А1 и най-голямата българска издателска група „Просвета“ е в помощ именно на съвременните ученици и техните родители. Когато уроците са поднесени по интересен и вълнуващ начин, децата усвояват по-добре и по-лесно учебния материал, без да губят интерес. Онлайн платформата e-prosveta.bg дава достъп до интерактивно, изцяло съобразено с нуждите на учениците съдържание. В образователния портал има както дигитални и интерактивни учебници, така и множество допълнителни ресурси като помагала, видеоуроци и тестове.

Как ще учат децата на дигиталната ера

Е-просвета събира на едно място над 425 интерактивни учебника, познавателни книжки, помагала и десетки тетрадки към тях, подходящи за обучение от I до VII клас. Търсенето и достъпът до информация в електронното пространство са интуитивни за съвременните деца и те лесно се ориентират сред множеството образователни ресурси.

В платформата са на разположение над 33 000 допълнителни материали като видеофилми, аудиофайлове, презентации, фотогалерии, 360-градусови панорамни снимки, анимации, пъзели, кръстословици и 3D визуализации, интерактивни тестове, задачи и упражнения. Е-просвета предоставя достъп и до стотици специално разработени видеоуроци, заснети с едни от най-добрите български преподаватели и изцяло съобразени с учебната програма от I до VII клас.

Ако предстои контролно или класна работа, на разположение са кратки е-уроци, които синтезират по интересен начин най-важното от изучаваните теми, а след всеки е-урок се зарежда тест за проверка на знанията. По този начин лесно ще проследите къде има пропуски в научаването на задължителния материал, а отличният успех ще бъде напълно реалистична и постижима цел.

Лесно и за родителите

Излишно е да се притеснявате дали детето ви следва одобрената учебна програма, ако се обучава през платформата на е-просвета. Всички уроци са разработени специално за преподаване в дигитална среда и са съобразени както с технологичните особености на платформата, така и с най-добрите световни практики за дистанционното обучение.

Неограниченият достъп до образователно съдържание дава възможност на родителите на по-големите ученици да прескочат частните уроци, които невинаги са подходящ вариант – дали заради таксите, или заради специфичните нужди на детето.

Учебниците на издателска група „Просвета“ за I до VII клас в е-четим, PDF формат, продължават да бъдат напълно безплатни и със свободен достъп за родители и ученици. За разлика от електронните учебници, които поддържат необходимите интерактивни функции и правят ученето лесно, забавно и ефективно, безплатните версии не съдържат видеоуроци, кратки уроци или тестове.

Електронно училище, достъпно за всеки

Всеки родител може да получи достъп до електронната образователна платформа, независимо дали е клиент на А1 или не.

Платформата е-просвета е налична за всички абонати на А1, които закупят тарифен план А1 Surf S, М или L, като в момента се предлага промоционален пакет А1 Surf S на цени от 15,99 лв. месечно. Съвсем в духа на старта на новата учебна година, към плана за мобилен интернет са включени допълнителни 60 000 MB на максимална скорост и чисто нов таблет. За да сте уверени, че учебният процес няма да има прекъсвания, достъпът до платформата на е-просвета е неограничен за целия срок на договора и не черпи от включените MB в тарифния план, когато платформата се достъпва от мобилни устройства.

Родителите, които не ползват други услуги на А1 или не желаят да се обвързват с тарифен план, също имат на разположение няколко опции за закупуването на достъп според личните им предпочитания и цели. Закупуването на безсрочен абонамент, който може да се прекрати по всяко време, е първият вариант. Цената е 19,99 лв. на месец, като плащането може да се извърши с банкова карта. Има възможност и за купуване на едногодишен или двугодишен абонамент, на цени съответно от 15,99 лв. или 9,99 лв. Плащането се извършва отново с банкова карта.

Коментирай