Интимно

Женските тайни – какво е добре да скрием от мъжете

Семейното щастие плува в блажено невежество

04.02.2013г. / 12 33ч.
Надежда Маринова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Не е лъжа, ако не кажете истината, а извъртите темата или минете на друга, по-безопасна. Доверието е едно от най-важните неща в семейството. Честността идва след него. Все пак се налага мъжете ни да не знаят всичко за нас, за мислите ни и колко пари имаме в портмонето или банковата карта. Така запазваме тайнствения и романтичен ореол около нас. Често семейното щастие плува в блажено невежество. Ето какво най-често крием от мъжете:

Свързани статии

Цената на прическата

Мъжете няма как да разберат, че е съвсем нормално да дадеш 60 лв. за подстригване и прическа със сешоар. Всяка по-ниска цена поставя под съмнение професионализма на фризьора. Освен това посещението във фризьорския салон е вид антистрес терапия – загърбваш проблемите и си почиваш. Тук влизат и посещенията при козметика и маникюристката. Но причината вече не са само парите. Не е нужно мъжът, който смята, че сте най-красивата жена на света, да вижда и знае, че красотата ви не е природна даденост, а за нея се грижи цяла армия от професионалисти.

Шопинг

Връщате се от 5-часово пазаруване с една торбичка. Купили сте си красива рокля за 60 лв. – „Много изгодно!“. Освен нея в пликчето се спотайват още 3 неща – блуза, шал и обеци, но си мълчат заговорнически.

Тройка в училище

Детето е донесло тройка по физика, не дай си боже двойка. Ако таткото е сприхав, а вие сте родителят-настойник, който се подписва в бележника и ходи на родителски срещи, спестете му тази новина. Когато синът ви поправи слабата оценка, тогава по-лесно ще кажете истината.

Майка ти е приятна жена

Не харесвате свекърва си, и това съвсем не е задължително, още по-малко трябва да го превръщате в драма. Най-голямата грешка обаче ще бъде да го признаете на мъжа си. Придържайте се към дипломатичното „Майка ти е много приятна жена!“.

Не си признавайте, че сте напълняла

„Тялото ми е супер!“ Не говорете открито за килограмите си, още по-малко обсъждайте с него целулита си. Работете върху проблемни зони, но не занимавайте мъжкия му ум с недостатъците си.

Коментирай
Свободно време