Интимно

Секс люлка и още еротични предмети на едно място

Секс играчки, мебели и картини напълниха музея на еротиката в Санкт Петербург

18.02.2013г. / 13 00ч.
Аз жената
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

В центъра на Санкт Петербург, Русия, отвори врати най-големият еротичен музей в страната. В „Муз-Ерос“ са представени 2000 експоната – от 140 година преди Новата ера до наши дни. Организаторите обещават в най-скоро време колекцията да се увеличи близо два пъти. Снимките са разрешени, а най-очарованите посетители се фотографират до експонатите. На входа пускат само навършилите 18 години.

Идеята за създаването на музея „Муз-Ерос“ на еротиката се ражда преди шест години. За това време организаторите проучили и анализирали опита на аналогични музей по света. В сбирката влизат няколко неголеми частни колекции. Експонатите са от всички краища на света. Така посетителите могат да видят много интересни и удивителни неща от културата в секса на други народи. Амбицията на управата е това да стане не само най-големият подобен музей в Русия, но и в Европа.

Вече има няколко уникални предмета, на които европейските музей могат само да завиждат – например най-старият - от времето на Древния Рим, датиран от 140 година преди Новата ера. По думите на един от организаторите, Александър Ругаев, такива уникални експонати освен тук има само в Ермитажа. От своята колекция Александър е дал сюнг – еротични японски гравюри от XVIII–XIX век. По неговите думи картините, изобразяващи любовни игри, са били носени като талисмани от самураите, когато тръгвали на бой.

Свързани статии

Планирано е секс музеят да се превърне в културно-еротичен център, където ще се провеждат тематични изложби и лекции. За тази цел ще бъдат изпратени покани за сътрудничество с изкуствоведи, художници и колекционери. Мястото ще бъде използвано и за временни изложби – скоро там ще бъде представена сбирка на японското еротично изкуство, артефакти от античността, експозиция на съвременни еротични фотографии и дори изложба на вещи, дарени от самите посетители.

Сега любителите на историята могат да научат пикантни подробности от живота на Екатерина II като еротична люлка от XIX век. Може да се пробва поясът на верността, в който ревнивите мъже през XII век заключвали жените си.

Ценителите на творчеството на Пушкин ще се насладят на приказката му за възрастни „Цар Никита и неговите 40 дъщери“. По времето на социализма в Съветския съюз книгата била забранена. Едва през 90-те години на миналия век е публикувана без цензура. Книгата е оформена в стилистиката на XIX век с уникални гравюри, на които е посветена цяла витрина в музея.

„За съжаление много от хората не познават потребностите нито на телата си, нито на душите си. Тук човек може да мине начален курс по ограмотяване в еротиката. Разбира се, има предмети, които предизвикват нееднозначни емоции. Но според мен трябва да има такива спорни моменти, които да провокират хората да споделят и обсъдят гледната си точка.“, казва Елена Цветкова, дизайнер на дрехи и бижута, една от първите посетителки в музея, цитирана от Smart News.

Коментирай