Интимно

Защо мъжете се смущават от красиви жени

Защо понякога красотата плаши, а не привлича?

19.03.2013г. / 10 48ч.
Петя Зефирова
Снимка: Outnow.ch

Снимка: Outnow.ch

Жените с безупречна фигура, правилни черти на лицето и излъчващи с присъствието си стил и класа моментално привличат мъжете. Някои мъже са смели и със самочувствие, но има една немалка част от тях, които са срамежливи и трудно биха събрали смелост дори да погледнат в очите красива и атрактивна жена. Най-често те дори не правят опит да осъществят контакт с нея. Кои са причините за смущението им – добре е да ги знаем, особено ако причисляваме и себе си към този тип „фатални жени“.

Мъжете не искат да е наранено егото им

Всеизвестна е чувствителността и лесната ранимост на мъжкото его. Да предложат среща на красива жена крие риска да бъдат отхвърлени, а това е нещо твърде унизително за тях. Само мисълта за получаването на подобен отказ ги кара да се откажат от идеята за предложение и те обръщат поглед към по-обикновена и по-непретенциозно изглеждаща жена, с която биха имали по-сигурни шансове.

Приемат „шаблона“ за красива жена

Често мъжете смятат, че всички красиви жени трябва да са непременно „развалени“ или глезени. Освен това са и убедени, че една красива жена би харесала само атрактивно изглеждащ и богат мъж. Обикновените мъже смятат, че не биха могли да отговорят на стандарта на тези „по-специални“ жени. Логиката им може и да има известни основания, но не е задължително да е непременно така. Нерядко на улицата можем да срещнем впечатляваща с външността си жена подръка със съвсем обикновен на вид мъж. Истината е, че за повечето жени личностните качества на мъжа са определящи, а не толкова атрактивната външност. А и решаващ е фактът, че мъжът все пак е събрал смелост и я е поканил на среща...

Свързани статии

Мъжете са несигурни и притеснителни

От една страна мъжете, които са недоволни от това, което са постигнали в живота си, имат ниско самочувствие, а то ги прави несигурни в присъствието на красива жена около тях. От друга – точно както се случва и с нас, пеперудите започват да пърхат в стомаха на мъжа, щом ги развълнува и привлече хубава жена. Това опъва нервите им, те започват да заекват и да не намират думите докато разговарят с нея. За да избегне подобна сцена срамежливият мъж просто не отправя предложение към красивата жена.

Имат „горчив“ опит

В юношеските си години доста мъже може да са имали неуспешни опити за връзки и да са попадали в унизителни за тях ситуации. Подобни фалове оставят дълги и трайни следи в съзнанието на мъжа, те могат да разбият надеждите им и да им внушат увереност, че никога не биха могли да впечатлят красива жена.

Конкуренцията ги плаши

Очевидно е, че красивата жена привлича вниманието върху себе си. Нерешителните и срамежливи мъже смятат всички останали за по-чаровни и привлекателни. Те подценяват способностите и уменията си да доставят удоволствие и да задоволят всички изисквания на красивата жена. Всичко това ги кара да се откажат предварително от мисълта да я преследват.

Често пъти мъжете са по-сложни отколкото си ги представяме. Случва се да са срамежливи, нервни, нерешителни, чувствителни – точно както си мислим, че такива са само жените. Мнозина от тях трудно събират смелост да поканят жената, която харесват на среща. Мили дами, не се стеснявайте да поемете инициативата и помогнете на срамежливия мъж, когото харесвате. Ако му дадете възможност да се отпусне и признае чувствата си може да се окаже, че сте намерили вашата сродна душа и принца на живота си.

Коментирай
3 rate up comment 0 rate down comment
rosen ( преди 10 години )