Интимно

Най-честите заблуди, които сме чували за секса

Кое е истина и кое не

15.05.2013г. / 15 50ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

Съществуват много въпроси свързани със секса, които ни вълнуват. За някои имаме точни и ясни отговори, за други продължаваме да вярваме на митове. Няколко разкрития ще хвърлят светлина върху част от тях.

Свързани статии

Може да проявите алергия към спермата, също както към растения

Вярно! Подобно на други алергични реакции симптомите могат да бъдат сърбежи и обриви. Начинът, по който може да се предпазите е като ползвате презерватив.

Вече никои не боледува от сифилис

Не е истина! Много хора приемат че това е болест на миналото, но грешат. Това е една от най-разпространените болести по полов път. Нелекуването му може да доведе до увреждане на мозъка, нервите, очите, а може да се окаже и с фатален край.

Ако имате генитален херпес и правите секс с презерватив няма да заразите партньора си

Погрешно! Презервативът невинаги предпазва от разпространението на инфекцията. Най-добре е да я излекувате напълно, ако е необходимо си направете и кръвни изследвания.

Грубият секс може да предизвика счупване на пениса

Истина! Еректиралият пенис и изпълнен с кръв. При рязко движение се получава фрактура на основата на пениса и се получава и кръвоизлив. Много е болезнено и заздравяването му може да отнеме седмици.

Размерът на пениса при мъжете се определя от големината на ръцете и краката им.

Не е истина!Група уролози са направили изследвания в тази област и споделят, че това не е определящо за мъжкото достойнство.

Ако той не може да го вдигне, значи жената не полага достатъчно усилия или не е секси.

Не е вярно! Има много причини, които да възпрепятстват ерекцията като стрес, прекалена употреба на алкохол, депресия. Еректилната дисфункция е сериозен проблем при мъжете. Посещенията при сексолога могат да помогнат на мъжа да бъде отново активен.

Снимка: Sxc.hu

Коментирай