Какво да попитате прелюбодееца, преди да му простите?

Хванете ли го в изневяра, не бързайте да му простите

2013-07-08 12:25:00 | Мария Дуковска

Знаете ли, че има различни статистики (доколкото може да са верни, разбира се), че всеки втори мъж е изневерявал поне веднъж в живота си! Дали е така, няма как да сме сигурни, но пък ако сте се сблъсквали вече с подобен житейски удар, знаете много добре как боли. Много жени бързат да простят изневярата, без да обмислят докрай какво ще им коства тази прошка. Дали от страх, че ще останат сами, от криворазбрано благородство или в „името на децата“, голяма част от жените са склонни да простят, без да си зададат няколко много важни въпроса за изневярата.

Дано никога не ви се случи любимият да ви измени, защото болката и разочарованието са горчива хапка, чийто вкус не се забравя. Но ако все пак ви се случи, винаги обмисляйте внимателно следващата си стъпка и му задайте тези въпроси, с които да си помогнете да вземете решение.

Въпросите към него

За един път ли беше или връзка?

Влюбен ли е в тази жена?

Още ли се вижда с нея?

Иска ли да продължи да се вижда с нея?

Какво ще направи, за да сте сигурна, че това няма да се повтори?

Какво му липсва във връзката ви, за да го направи?

Ползвал ли е презервативи?

Има ли смисъл връзката ви вече?

Запитайте себе си

Заслужава ли моята прошка?

Мога ли да му вярвам отново?

Дали го прави за първи път?

Обичам ли го още?

Има ли смисъл да продължаваме така?

Прощавам ли му, само защото ме е страх да не остана сама?

Когато получите отговор на тези въпроси, но искрен, ще можете да вземете правилното решение, изследвайки всички възможности и опции. Но най-важното, което не бива да забравяте е да послушате сърцето си, без да се влияете какво ще кажат другите. Тях днес ги има, утре ги няма, но вие ще живеете и споделяте с този човек. И ако вече сте изстинали и доверието и любовта ги няма, не правете жертви в името на никой друг, освен в името на собственото си щастие.