Интимно

Секс пози за бременни

Как е най-удобно и безопасно?

30.01.2014г. / 14 00ч.
Илияна Николова
Снимка: Outnow.ch

Снимка: Outnow.ch

По време на бременността нивата на хормоните естроген и прогестерон значително се покачват. Това въздейства и върху либидото ви. Освен това докато сте бременна, притокът на кръв в гениталиите и матката е значително увеличен, което прави възбудимостта по-лесна. Има вероятност да усетите повишена вагинална секреция, както и увеличена чувствителност в гърдите.

И за да задоволите нуждата от интимност в напредналата бременност, когато коремчето ви стане сериозна пречка за комфорта, ви предлагаме да се запознаете с най-удобните пози за секс през този период.

Определено мисионерската поза вече няма да е добра опция за вас, затова опитайте някои от тези варианти:

Лъжичка – рамо до рамо, като той е зад вас ще ви е по-удобно. Това е и начин за по-плитко проникване. Така ще избегнете риска от неприятни ситуации.

Ездачката – ако вие сте отгоре, няма да има никакъв натиск върху корема ви, можете да контролирате скоростта, дълбочината и интензивността на проникване.

На ръба на леглото – вие лежите по гръб на ръба на леглото, краката ви са свити в коленете и са стъпили на рамката на леглото. Той е прав пред вас – като при класическата мисионерска, само че тежестта на тялото му няма да е върху вас, той е стъпил с крака на пода. Все едно правите секс на кухненската маса или бюрото!

Кучешката – вие коленичите, корема ви е на безопасно място надолу към земята. С гръб сте към него, а той прониква отзад.

Свързани статии

Не се плашете – след раждането отново ще правите хубав секс. Но в този период нивата на естроген рязко падат, затова и либидото ви вероятно значително ще намалее. С времето това ще се нормализира и ще се върнете към старите си навици, стига да няма друга причина да не стане така.

Препоръчително е до 6 седмици след раждането да се въздържате от сексуален акт. Целта е да се даде време на тялото да се възстанови от стреса, да възвърне нормалните нива на хормоните, да се възстанови психически и да се справи емоционално с трудностите, докато свикнете с промяната. Трябва и двамата партньори да са наясно с това.

Сексът по време на бременността обикновено е безопасен. Имайте предвид, че вагиналното кървене при акт е често срещано, особено през първия триместър. Това е така заради постоянното набъбване на кръвоносните съдове в малкия таз и подготовката на тялото за плода. Все пак е добре да го споменете на гинеколога си, ако се появи такова зацапване.

Коментирай
8 rate up comment 6 rate down comment
Тройка Ахилова ( преди 10 години )
То па на бременните много им е до секс...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар