Интимно

Защо мастурбацията е здравословна?

Повишава настроението и подобрява сексуалния живот

15.02.2014г. / 13 45ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

Мастурбацията е интимен акт, в който и мъже, и жени опознават телата си. Тя е много повече от достигане на някакво удоволствие. Вижте защо.

Помага да имате хубав и пълноценен сън

Ако късно вечер сте решили да се усамотите и да опознаете за пореден път тялото си, това ще ви помогне да имате хубав сън. Ефектът от мастурбацията действа положително върху кръвното налягане като го намалява, а също така помага на тялото да произведе повече ендорфини. Ендорфините са химикали, които облекчават нивата на стрес и действат релаксиращо.

Предпазва от рак на простата

Мастурбацията може да помогне за премахването на токсините, които се натрупват в урогениталния тракт, което води до заболяване. Когато мъжът еякулира повече от пет пъти седмично, рискът да развие рак на простата е три пъти по-малък.

Повишава настроението

По време на мастурбация тялото ви отделя неврохимикали като допамин и окситоцин, които повдигат духа ви, повишават вашето удовлетворение. Оргазмът е най-добрия стимулатор на положителните емоции.

Мастурбацията облекчава инфекции на пикочните пътища

Червената боровинка има доказани ползи за здравето на пикочните пътища. Но мастурбацията е друг здравословен лек, благодарение на който се отделят бактериите от шийката на матката. От инфекции на пикочните пътища най-често страдат жените с вагинални инфекции, недостатъчна или прекалена хигиена и други.

Намалява неразположенията на предменструалния синдром.

Може да облекчи симптомите на синдром на неспокойните крака

Синдромът на неспокойните крака, от който страдат 10 на сто от хората, се характеризира с болки в краката, честа поява на крампи, изтръпване и сърбеж. Според изследване, публикувано в медицинското списание Sleep Medicine, самозадоволяването може да намали значително тези неразположения.

Помага да засилите защитните функции на имунната система

По време на еякулация се освобождава хормонът кортизол. Той е познат като хормон на стреса, но отделян в малки количества, помага за укрепването на имунната система.

Свързани статии

Тя е механизъм за засилване и заздравяване на тазовите мускули.

Подобрява сексуалния живот

Мастурбацията може да бъде част от вашия сексуален живот. В любовната игра с партньора задължително трябва да отделите време и за нея. За тези жени, които изпитват притеснения по време на секс и не могат да достигнат до оргазъм, специалистите препоръчват да се доверят и на мастурбацията.

Удължава ерекцията

Мастурбацията може да реши проблема с еректилната дисфункция или бързата еякулация. Затова, когато мъжът мастурбира, е добре да контролира продължителността на еякулацията. Практика, която ще доведе до по-силни изживявания с партньорката ви.

Коментирай
3 rate up comment 0 rate down comment
онан ( преди 10 години )
Сутрин, вечер онанизъм - здрав и бодър организъм!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар