Интимно

„Убийците“ на мъжката ерекция

Не бързайте да обвинявате себе си!

29.05.2014г. / 12 20ч.
Илияна Николова
Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Всички сме свикнали да мислим, че мъжете са винаги предразположени за секс и не биха пропуснали това наслаждение по никакъв повод. Това обаче не е съвсем така. Ерекцията спада, и то може да се случи доста често. В тези конфузни моменти жените си мислят, че не правят нещо достатъчно добре или че не изглеждат възбуждащо.

Липсващата или нарушена ерекция може да се окаже голям проблем, както физически, така и емоционален. Сексът е най-интимното и съкровено преживяване за една двойка и липсата му може да породи доста проблеми.

За да се успокоят дамите сме подготвили списък с най-честите причини за смущенията в ерекцията, които биха могли да помрачат сексуалния живот, но са поправими. Така че са налице някои от следните фактори, можете да поговорите с половинката си за решаването на този проблем.

Прегради

За много хора, дори най-малката преграда помежду ви може да се окаже проблем. И то в буквалния смисъл, не в емоционалния. Ако спите на отделни легла, ако помежду ви има ивица, която да разделя матрака – за някои мъже това се оказва истински „страстоубиец“. Едно скорошно проучване, проведено във Великобритания констатира, че сексуалният живот на много двойки страда заради физическата отдалеченост в спалнята.

Презервативите

Науката потвърждава още един факт – много мъже не понасят употребата на презервативи и фактът, че трябва да ги носят, поразява ерекцията им. Много мъже признават, че когато настъпи моментът, в който имат най-голямо желание, трябва да сложат презерватив и това потушава рязко сексуалната им енергия.

Преждевременна еякулация

Много мъже не могат да овладеят силната си възбуда и това довежда до преждевременна еякулация. В интерес на истината, много мъже имат този проблем – всеки трети мъж, според проучванията. В някои по-тежки случаи достигането до оргазъм може да стане за минута-две. Съветът на сексолозите е да се намали темпото. Докосването на най-силно възбудимите места на партньора да бъде отложено за по-кулминационния момент.

Свързани статии

Нездравословни навици

Друго проучване, публикувано в списание за сексуална медицина в САЩ сочи, че вредните навици – най-вече пушенето и консумацията на алкохол, могат сериозно да повлияят върху качеството и продължителността на ерекцията. В допълнение се поставят лошото хранене и липсата на физическа активност. Затова не бързайте да се отчайвате и да се обвинявате. Помислете върху премахването на лошите навици.

Стрес

Стресът залива ежедневието непрекъснато. Дали ще е в работата или в дома – той е навсякъде около нас. Това чувство на непреодолимост на проблемите изпраща импулси към всички нервни окончания, в това число и тези, контролиращи ерекцията. Може да се окаже трудно партньорът ви да получи ерекция или да я задържи, ако налице са прекалено много непреодолими стресови фактори.

Прекалено много порно

Да си го кажем – почти няма мъж, който да не гледа порно! В крайна сметка няма нищо лошо в това, нито в мастурбацията. Лошото идва тогава, когато мъжът започне да става „безчувствен“ към онова, което се случва в реалния живот. За някои мъже порното започва да се превръща в идеал за сексуален акт, който обаче много често няма нищо общо с нормалните човешки взаимоотношения. В резултат изгубването на интерес води до загуба и на ерекцията.

Слаби мускули на тазовото дъно

Недобре поддържаната мускулатура, най-вече в тазовата област, може сериозно да повлияе еректилната функция при мъжете. Отслабените мускули могат да намалят не само издръжливостта по време на акт, но и възможността за преждевременна еякулация се увеличава.

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Пацо ( преди 9 години )
Добре де няма как да се справим със стреса. Всички знаем, че напрежението на работа и извън нея оказва пагобно влияние върху целия организъм. На това мисля, че се дължат и проблемите ми с ерекцията, защото съм на години, в които трябва да съм доста активен сексуално. Някой ще ми сподели ли ценен опит, който му е помогнал да се справи с този проблем.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Свободно време