Интимно

Най-честите страхове на първа среща

Кой ще плати сметката

26.09.2014г. / 17 10ч.
Михаела Лазарова
Снимка: thinkstock

Снимка: thinkstock

Първите срещи винаги са вълнуващи и за двете страни. След тях обикновено всеки решава дали иска отново да види другия. Въпреки че двата пола често се опитват да запазят хладнокръвие, първите срещи са свързани с редица страхове, като „Дали и кога ще ми се обади?“, „Какъв партньор търси тя/той“, „Дали ще ме сравни с бившата си половинка?“ и т. н.

Но страховете съвсем не спират дотук. Вижте едни от най-честите.

Разговорът

Тя и той не биха искали разговорът да върви скучно и да бъде монотонен. От друга страна знаят, че не би направило добро впечатление на отсрещната страна, ако те говорят твърде много. Притесняват се и за темите на разговора, дали ще си бъдат взаимно интересни, дали ще намерят общи теми и ако случайно се окажат коренно различни, какво следва.

Секс на първа среща

И това се случва нерядко. И тук страховете са за двете страни. Жените се питат: „Дали не избързахме?“, „Той ще ми се обади ли отново“, „Какво ли си мисли за мен“ и т. н. Страховете на мъжете се доближават до тези на дамите, но най-големият им страх е да не би партньорката им да е останала незадоволена.

Как да прекратят срещата, ако не им допада

Нужно е много малко време, за да разбере всяка страна дали ще може да завърши срещата с другия и дали компанията е желана и приятна. Но понякога се случва да искате да преустановите контакт само няколко минути след първото „Здравей“ поради една или друга причина. Още един страх на двете страни, как да се отърват от нежеланата компания по максимално деликатен начин.

Кой ще плати сметката

Въпрос, който повече вълнува дамите, но и мъжете не остават по-назад. Въпреки че дамата би дала пари за своята сметка, тя тайно се надява кавалерът й да я поеме. От друга страна мъжът се страхува да не би тя да е твърде настоятелна и плащайки своята консумация, да го накара да се чувства по-малко значим.

Дали моите приятели ще я/го харесат

Често първите срещи не се провеждат само на 4 очи, а на тях присъстват и част от приятелския кръг на единия от двамата. Когато нямате общи приятели и познати, всеки се вълнува дали компанията ще хареса него/нея и обратно.

Свързани статии

Първата целувка

Ако всичко върви както трябва, компанията е приятна и сте прекарали няколко часа заедно идва моментът, в който кавалерът обикновено изпраща дамата. И двете страни мислят за първата целувка и за това кога трябва да се случи, дали първата среща е подходяща. Ако има привличане всеки би искал другата страна да поеме първата крачка, но понякога страхът може да бъде пречка.

Дрескодът

Дрескодът на първата среща трябва да бъде премерен, но в никакъв случай крещящ. Мъжете и жените са еднакво суетни и поради тая причина това е един от най-често изпитваните страхове „Изглеждам ли добре?“.

Коментирай
Свободно време