Интимно

7 етапа на новата връзка

Всяка песен, която чуем е асоциирана с него

16.12.2014г. / 16 00ч.
Михаела Лазарова
Снимка: thinkstock

Снимка: thinkstock

Нова любов, нова връзка, много вълнения, трепети и еуфория. Движим се през събитията така, сякаш не сме част от момента, защото сме в друго измерение. Онзи момент, в който започваме нова любовна връзка е толкова силно разтърсващ, че и най-красивите думи няма да могат да изразят всичко за него.

С прилив на окситоцин и още нещо, преминаваме през няколко етапа на нашата нова любов. И така всеки път, когато сме влюбени. Вижте кои са етапите.

Мислим, че той е перфектният партньор и дългоочакваната любов

Първата стъпка на новата връзка с партньор е тази, в която виждаме само силните и добри страни на половинката. Всъщност недостатъците изобщо не се забелязват, биват умалени, защото мислим, че това е дългоочакваната любов, най-привлекателната личност, която някога сме срещали и най-вече – създадени сме един за друг.

Всяка песен, която чуем е асоциирана с него

Без значение каква е песента, която звучи от радиото в колата, дали текстът носи определен смисъл и кога друг път сме я чули, в нея има нещо, което ни напомня за новата любов. Само ритъмът й е достатъчен, за да потънем за цял ден в любовни мисли.

Доста лигаво звучи, но това е втората фаза, през която преминаваме във всяка нова връзка.

Мислим, че го познаваме по-добре от всеки друг досега

Странното чувство, при което смятаме, че познаваме твърде добре партньора си е още една заблуда, през която преминават всички влюбени. Въпреки това не спирате да търсите още информация, която може да се окаже скрита за вас.

Параноични сме

Не сме се чували или не сме си писали от няколко часа и вече ни е обзело безпокойство. Черни мисли нахлуват в главата ни и сме готови да си помислим най-лошото „Може би той вече не иска да бъде с мен?“.

Окситоцинът намалява

Нивата на хормона, който ни кара да се чувстваме глупаво щастливи и влюбени започва да намалява с времето. Еуфорията е преминала и започваме да забелязваме неща, които досега предпочитахме да оставим скрити, за да не се разочароваме.

Недостатъците на половинката стават все по-явни, а от нас зависи дали ще направим компромис с тях или със себе си.

Не може да бъде по-добре

Момент, в който се чувстваме повече от щастливи. Сексът е фантастичен, има и разбирателство, откриваме все повече допирни точки помежду си. Но има и малко страх – не искаме това никога да свърши.

Свързани статии

Къде е магията?

Идва момент, в който тръпката е отминала, розовите очила са свалени и идеализирането на половинката е минало. Искрата не е толкова силна, както преди месеци или година, но започва да се заражда едно друго чувство, наречено любов.

Разбира се този последен етап не при всеки завършва щастливо, но при следващото влюбване, преминавайки отново през стадиите, никой не знае дали няма да се роди наистина голямата любов.

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
anonimen ( преди 1 година )
abe kakvi hora ste ne razbiram covek moje li da zajivee sas nekoi koito e lejal po psiho kliniki vi sas vsickiya si mozak li ste ili ste kakto teh aaa takiva sa opasni mogat da podludyat vseki do sebe si koi bi si slojil tarales vav gastite sam bre glupacii
отговор Сигнализирай за неуместен коментар