Интимно

Как да превърна виртуалната връзка в реална?

Лайф коуч Ева Кулева отговаря на въпрос на читател за рубриката „Какво те мъчи в любовта“

02.07.2015г. / 17 38ч.
Мария Дуковска
Снимка: Istock

Снимка: Istock

Въпрос от читателка за рубриката „Какво те мъчи в любовта?“:

Д.: Здравей, Ева, на 24 години съм и досега не съм имала сериозна връзка. Допреди няколко месеца имах регистрация в сайт за запознанства, в който най-често получавах покани за секс и малко от мъжете успяваха да ми привлекат вниманието и да завържем разговор. Имах може би няколко виртуални връзки, които не можаха да се развият в истински и си оставаха само с писането 2-3 месеца. А с тези пък, с които решавах да се видя, излизах най много един-два пъти. Сериозен и отговорен човек съм, но когато дойде моментът за някакви по-сериозни отношения се плаша и отдръпвам. Знам, че с чакане не става да си намеря приятел, но има ли някаква рецепта за успешно преминаване от комуникирането онлайн до започването и развитието на връзка извън интернет. Благодаря за отделеното време.

Ева Кулева: Съгласна съм с теб, че с чакане не става. Нужно е търпение, план за действие и действия. Сайтовете за запознанства са един от основните канали за комуникация с потенциални партньори, добре е, че ги използваш. Но ако нямаш ясна визия за мъжа, който искаш до себе си, онлайн запознанствата може да ти загубят много време и да те доведат до разочарования. Срещам много хора, които са се фрустрирали от месеци и дори години безплодна онлайн комуникация.

Затова ти предлагам първо да си отговориш на въпроса каква връзка искаш в момента. Дали искаш сериозна дългосрочна връзка, която да доведе до семейство, или все още не си готова за тази крачка и искаш връзка за забавление и удоволствие. След това опиши конкретно и ясно с какъв мъж искаш да създадеш тази връзка. Видеата „Защо е важно да опишем своя идеален партньор и как да го направим“, както и „Как да намерим подходящ партньор в интернет“ в моя видеоблог „Радикални връзки“, ще ти помогнат.

В профила си в сайтовете за запознанства, напиши точно какво търсиш – каква връзка и какъв партньор. И се придържай към тази цел. Игнорирай поканите за секс и блокирай техните автори. Ако сайта няма опция „блокиране“, потърси други сайтове.

Пишеш, че си кореспондираш в продължение на 2-3 месеца. Това за мен е загуба на време. На твое място бих си разменяла максимум 3-4 съобщения, за да проверя дали мъжът отговаря на моите задължителни изисквания, и след това бих поискала разговор през Скайп или по телефона, за да преценя дали искам да се срещна с този човек.

Най-важното споменаваш накрая на писмото си, а именно, че се плашиш и отдръпваш, когато се стигне до по-сериозни отношения. Хубаво е, че го осъзнаваш. Докато не преодолееш тези свои страхове от близост и обвързване, трудно ще създадеш пълноценна връзка. Препоръчвам ти да поработиш с терапевт или коуч за справянето с тези страхове.


Ева Кулева

лайф коуч и ментор

Rare Life Coaching

0889 237 207

https://rarerelationships.eu/video-blog/

* * *

А теб какво те мъчи в любовта? Задай своя въпрос към Ева Кулева тук.

Коментирай
2 rate up comment 2 rate down comment
Онфури ( преди 8 години )
Питащата е типичната *** овца. Не знам кой и как е издържал тя да го тормози 2-3 мес.! И нормален би превъртял от това...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4 rate up comment 4 rate down comment
До пишещите по-долу: ( преди 8 години )
Не знам дали забелязвате, но темата е ,,как да превърнем виртуалното познанство в реално,, а не ,,как се е.ах с някой, с който съм се запознал/а в ИН,,Сексът не е задължителен.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1 rate up comment 8 rate down comment
Анонимен ( преди 8 години )
аз пък съм с един и същ любовник вече шест или седем години. мъжа ми като не се сеща, друг се сеща :) ако съм пила ме домързява и не ми се прави френска, но искам на мен да ми прави. той много се старае и аз го компенсирам, пускам го през "задната врата".
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2 rate up comment 4 rate down comment
Анонимен ( преди 8 години )
Аз съм разведена, но не съм се отписала. Имала съм и-нет запознанства, обикновено с по-млади мъже. Но съм консервативна и такива пълни програми не ми минават. Трябва много добре да познавам мъже, да му имам супер доверие и чак тогава да му позволя нещо повече от класически секс.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2 rate up comment 3 rate down comment
Таня ( преди 8 години )
Опитвала съм два пъти такова запознанство. Първият се оказа *** и го минах по съкратената програма. Набързо го пратих да се прибира. Вторият беше друго нещо. Получи пълна програма и щеше да ми изхвръкне сърцето.... Такива моменти се помнят цял живот. Оставих го при мен до сутринта. И сега се виждаме от време на време. Повече не съм пробвала онлайн запознанство.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 2 rate down comment
Паисий ( преди 8 години )
2 rate up comment 1 rate down comment
Eli Lozanska ( преди 8 години )
аз съм вдовица от 13 години. Първите 7 години ми минаха като заложница за ЖИВОТА НА ДЕЦАТА МИ.После усетих ,че работите не отиват на добре.скапваш се психически.Регистрирала съм се в няколко сайта.Действително е така.Разни тарикати говорят само за СЕКС и то във виртуална връзка.Имам роднина,който е намерил по интернет партньорката си.И е много щастлив ! Ала за мен е несериозно да излизаш със супер непознати хора.А номера на джиесема е рисковано да го даваш на всеки.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар